Κοσμος

Προσομοίωση επίθεσης με πυρηνικά από τη Ρωσία - Σε Βερολίνο, Παρίσι και Λονδίνο (βίντεο)

Σε πόσα δευτερόλεπτα καταστρέφονται οι τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο χάρτης με την προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης από τη Ρωσία στην Ευρώπη
Ο χάρτης με την προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης από τη Ρωσία στην Ευρώπη @Twitter

Επίθεση με πυρηνικά όπλα από τη Ρωσία σε Βερολίνο, Λονδίνο και Παρίσι. Η προσομοίωση και ο χάρτης που παρουσίασε η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Προσομοίωση επίθεσης από τη Ρωσία με βαλλιστικό πύραυλο, ο οποίος μεταφέρει πυρηνικά, σε τρεις πρωτεύουσες στην Ευρώπη, παρουσίασε η ρωσική κρατική τηλεόραση. Το βίντεο με την προσομοίωση της πυρηνικής επίθεσης προβλήθηκε στην εκπομπή 60 Minutes του Channel One.

Σύμφωνα με την εικονική επίθεση, βαλλιστικός πύραυλος έπληξε Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο μέσα σε 200 δευτερόλεπτα από τη στιγμή της εκτόξευσης. «Δεν θα υπάρξουν επιζώντες» ανέφερε χαρακτηριστικά καλεσμένος στην εκπομπή.

Η εκπομπή προβλήθηκε την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022. Καλεσμένος στην εκπομπή ήταν ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Rodina, Αλεξέι Ζουραβλίοφ, ο οποίος σχολίασε τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που η Ρωσία εκτόξευε πυρηνικά όπλα κατά του Ηνωμένου Βασιλείου. «Ένας πύραυλος Sarmat και τα βρετανικά νησιά δεν θα υπάρχουν πια» τόνισε.

Η Βρετανία συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την Ουκρανία, στέλνοντας στρατιωτικό εξοπλισμό, ο οποίος χρησιμοποιείται σε μάχες εναντίον των ρωσικών δυνάμεων που έχουν εισβάλει στη χώρα. Οι διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία είναι τεταμένες, με εκατέρωθεν δηλώσεις να δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Παίρνοντας τον λόγο ένας από τους παρουσιαστές στην εκπομπή 60 Minutes του Channel One, υπενθύμισε ότι και η Βρετανία διαθέτει πυρηνικά όπλα, σημειώνοντας ότι «κανείς δεν θα επιβιώσει σε αυτόν τον πόλεμο». Σημειώνεται ότι η Βρετανία έχει θέσει σε ετοιμότητα υποβρύχια με βαλλιστικούς πυραύλους στη Βόρεια Θάλασσα.

Το βίντεο μοίρασε σε τουίτ η Τζούλια Ντέιβις, δημοσιογράφος και δημιουργός του Russian Media Monitor, ενός λογαριασμού που προσπαθεί να καταπολεμήσει τη ρωσική προπαγάνδα και να παρακολουθεί τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Αναφέρει στο τουίτ της με το οποίο μοιράζεται το βίντεο: «Η ρωσική τηλεόραση συνεχίζει να απειλεί με πυρηνικά χτυπήματα τα δυτικά έθνη, προσπαθώντας απεγνωσμένα να τα αποτρέψει από το να συνεχίσουν να βοηθούν την Ουκρανία. Παρεμπιπτόντως, αυτός είναι ο πρώτος παρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης που δεν φαίνεται να είναι πρόθυμος να πεθάνει για την πατρίδα, διαφωνώντας με έναν βουλευτή».

Ρωσική επίθεση με πυρηνικά στην Ευρώπη - Σε πόσα δευτερόλεπτα φθάνει ο πύραυλος σε Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο

Σύμφωνα με τον χάρτη που παρουσιάστηκε στην εκπομπή και ο οποίος δείχνει την προσομοίωση της πυραυλικής επίθεσης με πυραύλους Sarmat από ταπό το Καλίνινγκραντ (περιοχή στη Βαλτική ανάμεσα σε Πολωνία και Λιθουανία που ανήκει στη Ρωσία), μπορούν να φθάσουν:

  • Στο Βερολίνο σε 106 δευτερόλεπτα,
  • το Παρίσι σε 200 δευτερόλεπτα και
  • το Λονδίνο σε 202 δευτερόλεπτα.

Η προσομοίωση της πυραυλικής επίθεσης με πυρηνικά έρχεται λίγες ημέρες αφότου δοκιμάστηκε με επιτυχία το νέο ρωσικό υπερόπλο, ο διηπειρωτικός πύραυλος Sarmat.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ