Κοσμος

Πεντάγωνο ΗΠΑ: Το καταδρομικό Moskva χτυπήθηκε από ουκρανικούς πυραύλους και βυθίστηκε

Επλήγη από πυραύλους Neptune

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το καταδρομικό Moskva ήταν η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα
Το καταδρομικό Moskva ήταν η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα © EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT

Το Moskva, η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, χτυπήθηκε από ουκρανικούς πυραύλους Neptune και βυθίστηκε, σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Το ρωσικό καταδρομικό Moskva, η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα που βυθίστηκε, χτυπήθηκε από δύο ουκρανικούς πυραύλους, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου 2022.

«Εκτιμούμε ότι επλήγη από δύο πυραύλους Neptune» είπε σε δημοσιογράφους ο Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Η Ρωσία επιμένει ότι το Moskva «υπέστη σοβαρές ζημιές» από πυρκαγιά και βυθίστηκε εν μέσω θαλασσοταραχής, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση ρυμούλκησης στη Σεβαστούπολη.

Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος συνεχίζεται για 51η ημέρα. Η Μόσχα, μετά τη βύθιση του Moskva, έχει ρίξει το μεγαλύτερο βάρος σε επιχειρησιακό επίπεδο στην κατάληψη της Μαριούπολης.

Ukraine ‘SINKS’ Russian Black Sea flagship as missile strike engulfs cruiser in flames

Πλήγμα για τη Ρωσία η βύθιση του καταδρομικού Moskva στη Μαύρη Θάλασσα

Για την απώλεια του πολεμικού πλοίου Moskva, της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, είχε κάνει νωρίτερα δήλωση ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Όπως είπε, αποτελεί «σκληρό πλήγμα» για τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή, εκτιμώντας ότι «θα έχει συνέπειες» στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον Κίρμπι, το Moskva ήταν το «κλειδί» στη ρωσική προσπάθεια να εδραιώσει τη «ναυτική κυριαρχία στη Μαύρη Θάλασσα».

Η Ρωσία επιμένει ότι το καταδρομικό Moskva βυθίστηκε μετά από «πυρκαγιά» και «έκρηξη πυρομαχικών».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ