Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφοδροί βομβαρδισμοί τη νύχτα

Η Ρωσία συγχωνεύει δυνάμεις στην Ανατολική Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέοι βομβαρδισμοί από τη Ρωσία στην Ουκρανία
Νέοι βομβαρδισμοί από τη Ρωσία στην Ουκρανία © EPA/SERGEY DOLZHENKO

Μαίνεται ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, με τη Ρωσία να βομβαρδίζει εκατοντάδες στόχους τη νύχτα, προχωρώντας σε αναδίπλωση στην Ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 30 Απριλίου 2022 ότι οι μονάδες του πυροβολικού της έπληξαν 389 στόχους στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μεταξύ αυτών, 35 σημεία ελέγχου, 15 αποθήκες όπλων και πυρομαχικών, αλλά και αρκετές περιοχές συγκέντρωσης ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων και του οπλισμού τους.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων.

Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος συνεχίζεται, καθώς η Ρωσία έχει επικεντρώσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Ουκρανία και στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι ουκρανικό αεροσκάφος επιχείρησε να μπει στη Ρωσία

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα απέτρεψε σήμερα την πτήση ενός ουκρανικού αεροσκάφους στον εναέριο χώρο της περιφέρειας Μπριάνσκ, όπως ανέφεραν ρωσικά ΜΜΕ επικαλούμενα τον κυβερνήτη της ίδιας περιφέρειας, προσθέτοντας ότι ο βομβαρδισμός έπληξε τμήματα ενός πετρελαϊκού τερματικού σταθμού της περιοχής.

«Δεν υπάρχουν θύματα» μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον κυβερνήτη Αλεξάντερ Μπογκομάζ. Και πρόσθεσε ότι ένα κτίριο διαχείρισης καυσίμων στον τερματικό σταθμό καταστράφηκε.

Η Ρωσία συγχωνεύει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ανατολική Ουκρανία

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε συγχώνευση διαφορετικών στρατιωτικών μονάδων που συμμετείχαν στις αποτυχημένες επιχειρήσεις προώθησης των ρωσικών δυνάμεων στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση από το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας το Twitter.

«Τα προβλήματα συντονισμού των ρωσικών δυνάμεων σε τακτικό επίπεδο παραμένουν. Μία έλλειψη αποτελεσματικής μαχητικής ικανότητας στο επίπεδο συντονισμού μεταξύ των στρατιωτικών μονάδων, αλλά και η ανεπαρκής αεροπορική υποστήριξη έχουν καταστήσει τη Ρωσία μη ικανή να διαχειριστεί την ισχύ πυρός που διαθέτει, παρά τις βελτιώσεις σε τοπικό επίπεδο» επισημαίνεται.

Και προστίθεται: «Η Ρωσία ελπίζει ότι θα επιλύσει τα προβλήματα που καθυστέρησαν προηγούμενα την εισβολή της στην Ουκρανία, μέσω της γεωγραφικής επικέντρωσης της μαχητικής ικανότητάς της, της συντόμευσης των γραμμών ανεφοδιασμού, αλλά και της απλοποίησης της διοίκησης και του ελέγχου των πολεμικών επιχειρήσεων».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ