- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Η Δανία γίνεται η πρώτη χώρα που σταματά τους εμβολιασμούς
Tα εμβολιαστικά κέντρα θα παραμείνουν ανοικτά
Η Δανία γίνεται η πρώτη χώρα που σταματά το πρόγραμμα εμβολιασμών της κατά του κορωνοϊού, με το αιτιολογικό ότι ο ιός είναι πλέον υπό έλεγχο.
«Η άνοιξη έφτασε, η εμβολιαστική κάλυψη στον πληθυσμό της Δανίας είναι υψηλή και η επιδημία έχει αντιστραφεί», αναφέρει η ανακοίνωση των αρχών υγείας. «Επομένως, το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας τερματίζει τις προσπάθειες γενικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για αυτή τη σεζόν».
Οι Δανοί δεν θα καλούνται πλέον για εμβόλια από τις 15 Μαΐου, αν και όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους θα μπορούν να το κάνουν.
Πάντως, τα εμβολιαστικά κέντρα θα παραμείνουν ανοικτά για όσους θέλουν να εμβολιαστούν. Και σύμφωνα με τις αρχές, το πιθανότερο είναι ότι οι Δανοί θα πρέπει να κάνουν και άλλη δόση του εμβολίου το φθινόπωρο, καθώς ο ιός συνεχίζει να μεταλλάσσεται.
Η εκστρατεία εμβολιασμού της Δανίας κατά του κορωνοϊού ξεκίνησε αμέσως μετά τα Χριστούγεννα του 2020.
Περίπου 4,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα όπως ανέφερε η αρμόδια υγειονομική αρχή, ενώ περισσότερα από 3,6 εκατομμύρια άτομα έχουν λάβει και αναμνηστική δόση εμβολίου.
Η Δανία είναι μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που ξεκίνησε τους εμβολιασμούς για παιδιά από πέντε ετών και άνω στις 26 Νοεμβρίου, παρότι δεν είναι υποχρεωτικό. Το 20% των παιδιών που έχουν γεννηθεί από το 2010 ως το 2016 έχει ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση στη σκανδιναβική αυτή χώρα των 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων.
Την ίδια στιγμή, πολλοί άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τότε που η παραλλαγή Όμικρον έγινε το κυρίαρχο στέλεχος του ιού, αναφέρουν οι αρχές, πράγμα που σημαίνει ότι τα επίπεδα ανοσίας στον πληθυσμό είναι υψηλά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχουν κάνει βήματα προόδου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουν ποτέ σε συμφωνία, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Επιδιώκει να διευρύνει το φάσμα των παρόχων AI που εργάζονται στον στρατό
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το οπτικό υλικό αποτυπώνει πιθανές ενδείξεις κινδύνου που δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως
Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Νυχτερινή επιχείρηση υψηλής ακρίβειας με φορτηγό και εξειδικευμένο συνεργείο στο κέντρο του Λονδίνου
Τα πρώτα πορίσματα αποκλείουν το ενδεχόμενο το πολυτελές γιοτ να βυθίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα
Το Ιράν έστειλε την τελευταία πρότασή του για διαπραγματεύσεις
Οι θεραπείες γίνονταν σε «βρώμικες και ανθυγιεινές» συνθήκες στο σπίτι του
Ο Μερτς φαίνεται αποφασισμένος να ξανακερδίσει την εύνοια του Τραμπ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου
Οι απαντήσεις που δίνει το υλικό στα ερωτήματα για τους πυροβολισμούς
Τα νέα σχέδια για μια σειρά νέων στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον του Ιράν
Η αντίδρασή του όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την καταδίκη του
Δεν είναι απλά ένας μεγιστάνας ανάμεσα σε άλλους. Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η απόφαση δεν είναι τυχαία σε μια χώρα με σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα
Στο επίκεντρο οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Γάζα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.