Κοσμος

Ουκρανία: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν έναν μαζικό τάφο κοντά στη Μαριούπολη

Δείτε τις εικόνες της Maxar

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δορυφορικές εικόνες από μαζικό τάφο στη Μαριούπολη
Μαζικός τάφος στη Μαριούπολη © EPA / MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν έναν μαζικό τάφο κοντά στη Μαριούπολη - Εκτιμάται ότι συμπεριλαμβάνει περισσότερες από 200 σορούς.

Δορυφορικές εικόνες από περιοχή κοντά στην πολιορκούμενη πόλη της Μαριούπολης στην Ουκρανία δείχνουν έναν μαζικό τάφο που έχει επεκταθεί τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να συμπεριλάβει περισσότερες από 200 νέες σορούς.

Η Maxar Technologies ανέφερε πως η επανεξέταση φωτογραφιών από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου καταδεικνύει ότι η επέκταση ξεκίνησε μεταξύ της 23ης-26ης Μαρτίου. Ο χώρος βρίσκεται δίπλα σε υπάρχον νεκροταφείο στο χωριό Μάνχους, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων δυτικά της Μαριούπολης, σύμφωνα με τη Maxar.

Δορυφορικές εικόνες από ομαδικό τάφο στη Μαριούπολη
Ομαδικός τάφος στη Μαριούπολη © EPA / MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT

Δορυφορικές εικόνες από ομαδικό τάφο στη Μαριούπολη
Ομαδικός τάφος στη Μαριούπολη © EPA / MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT

Μαριούπολη: Τρία λεωφορεία με αμάχους έφυγαν από την πόλη

Τρία λεωφορεία γεμάτα με αμάχους που αναχώρησαν από το λιμάνι της Μαριούπολης, η οποία τελεί σχεδόν εξ ολοκλήρου υπό ρωσικό έλεγχο, έφθασαν σήμερα στη Ζαπορίζια, μεγάλη πόλη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Γυναίκες και παιδιά ήταν μέσα στα λεωφορεία, που δρομολογήθηκαν χάρη στο άνοιγμα ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου» έπειτα από μέρες κατά τη διάρκεια των οποίων αυτοί οι διάδρομοι ήταν αδύνατον να λειτουργήσουν λόγω των μαχών.

Τέσσερα λεωφορεία που προορίζονταν για τη μεταφορά αμάχων που εγκατέλειψαν τις εστίες τους, κατάφεραν σήμερα το πρωί να φύγουν από τη Μαριούπολη αλλά δεν μπορούσε να ειπωθεί με σιγουριά ότι τα λεωφορεία που έφθασαν σήμερα το απόγευμα αποτελούσαν μέρος της αυτοκινητοπομπής αυτής. Τα λεωφορεία πρέπει να διασχίσουν τα 200 χλμ. μεταξύ του πολιορκημένου λιμανιού και της Ζαπορίζια και μερικές φορές μπορεί να χρειάζονται αρκετές ημέρες λόγω των αναρίθμητων σημείων ελέγχου.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι η Μαριούπολη, στρατηγικό λιμάνι της Αζοφικής Θάλασσας που πολιορκείτο εδώ και σχεδόν δύο μήνες από τους Ρώσους στρατιώτες, είναι υπό ρωσικό έλεγχο. Οι τελευταίοι Ουκρανοί που αντιστέκονταν, μαχητές του εθνικιστικού τάγματος Αζόφ και της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, είναι οχυρωμένοι μέσα στην πελώρια χαλυβουργία Αζοφστάλ, μαζί με εκατοντάδες αμάχους.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε τη δημιουργία έκτακτου ανθρωπιστικού διαδρόμου για την απομάκρυνση αυτών των αμάχων, καθώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή να πολιορκηθεί το Αζοφστάλ παρά να εξαπολυθεί επίθεση σε αυτό.

Russia Says It Has Captured Mariupol

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ