Κοσμος

Γαλλικές εκλογές: Νίκη Μακρόν στον δεύτερο γύρο δίνουν νέες δημοσκοπήσεις

Μεγαλώνει η διαφορά από τη Μαρίν Λε Πεν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι φαβορί να κερδίσει τη Μαρίν Λε Πεν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών
Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι φαβορί να κερδίσει τη Μαρίν Λε Πεν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών © EPA/POOL

Στις γαλλικές εκλογές ο Εμανουέλ Μακρόν κερδίζει τη Μαρίν Λε Πεν στον δεύτερο γύρο. Οι τρεις νέες δημοσκοπήσεις.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διεύρυνε το προβάδισμά του, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, καθώς τρεις δημοσκοπήσεις τον φέρνουν να προηγείται της Μαρίν Λεπέν και να κερδίζει με ποσοστά υψηλότερα από εκείνα που καταγράφονταν πριν από τον πρώτο γύρο.

Μακρόν και Λεπέν κορυφώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία πριν από τον δεύτερο γύρο στις γαλλικές εκλογές, ο οποίος διεξάγεται αυτήν την Κυριακή 24 Απριλίου 2022.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα από τις τρεις νέες δημοσκοπήσεις για τον επαναληπτικό στις γαλλικές εκλογές:

  • Η δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos δίνει στον Μακρόν ποσοστό 56,5% στον δεύτερο γύρο. Η ίδια εταιρεία τον έδινε νικητή των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 53% στις 8 Απριλίου, δηλαδή δύο ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο.
  • Στη δημοσκόπηση της Opinionway ο Μακρόν φαίνεται να κερδίζει τις εκλογές με ποσοστό 56%, δηλαδή δύο μονάδες πάνω σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, την Παρασκευή.
  • Νικητή των εκλογών με 55% τον φέρνει και η δημοσκόπηση της Ifop, που πριν από τον πρώτο γύρο του έδινε ποσοστό 52% στον δεύτερο γύρο. Σύμφωνα με την Ifop, η αποχή αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 26%.

Ο Εμανουέλ Μακρόν κέρδισε τις εκλογές του 2017 με ποσοστό 66,1%, όμως τώρα η «μάχη» με τη Μαρίν Λεπέν αναμένεται σκληρότερη, καθώς ο Γάλλος πρόεδρος επικρίνεται για τη διαχείριση της πανδημίας και την οικονομική πολιτική του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ