Κοσμος

Σφοδρές μάχες στη Μαριούπολη - Ισοπεδώθηκε σχολείο (βίντεο)

Οι Ουκρανοί συνεχίζουν να αντιστέκονται - Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέλαβε χαλυβουργία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δεν έμεινε τίποτα όρθιο σε σχολείο στη Μαριούπολη, όπου μαίνονται οι πολεμικές συγκρούσεις
Δεν έμεινε τίποτα όρθιο σε σχολείο στη Μαριούπολη, όπου μαίνονται οι πολεμικές συγκρούσεις © YouTube/The Sun

Στη Μαριούπολη οι μάχες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Σχολείο στην πολιορκημένη πόλη ισοπεδώθηκε. Προειδοποίηση Ρωσίας σε ΗΠΑ να μην εξοπλίζουν την Ουκρανία.

Μαίνονται οι σκληρές μάχες στη Μαριούπολη, την πόλη - κλειδί μπροστά στην Αζοφική Θάλασσα στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, την οποία η Ρωσία προσπαθεί να θέσει υπό τον έλεγχό της. Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος μαίνεται για 51η ημέρα.

Το μεγαλύτερο τμήμα της Μαριούπολης στην Ουκρανία έχει ισοπεδωθεί. Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί είναι σφοδροί, με τον ουκρανικό στρατό να δίνει μάχη σπίτι με σπίτι και δρόμο με δρόμο. Πριν από τον πόλεμο με τη Ρωσία ο πληθυσμός της πόλης ήταν 500.000 κάτοικοι, εκ των οποίων οι 150.000 Έλληνες.

Βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «The Sυn», δείχνει σχολείο στη Μαριούπολη να έχει διαλυθεί από τις σκληρές μάχες ανάμεσα στον ρωσικό στρατό και τους Ουκρανούς υπερασπιστές της πόλης. Εκεί που πριν από τη ρωσική εισβολή υπήρχαν αίθουσες διδασκαλίας, το μόνο που έχει απομείνει πλέον είναι ερείπια.

Mariupol School in Ruins Following Fighting

Σημειώνεται ότι η βύθιση του Moskva (σ.σ. ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα) έχει επισκιάσει τις πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, με διεθνείς αναλυτές να εκφράζουν την ανησυχία τους για καταστροφικά αντίποινα από το Κρεμλίνο τις επόμενες ημέρες.

Για πρώτη φορά βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας στη Μαριούπολη

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία η Ρωσία χρησιμοποίησε βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας σε μια επίθεση στο λιμάνι της Μαριούπολης.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος ανέφερε ότι οδομαχίες βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μαριούπολη, όπου οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει να την καταλάβουν πλήρως. Οι μάχες επικεντρώνονται στις εγκαταστάσεις της μεταλλουργικής επιχείρησης «Illich Steel and Iron Works», καθώς και στην περιοχή του λιμανιού.

Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία

Νωρίτερα, η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα υπάρξουν «απρόβλεπτες συνέπειες» σε περίπτωση που η Ουάσινγκτον συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα στην αμερικανική εφημερίδα «Washington Post».

«Καλούμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να σταματήσουν την ανεύθυνη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, το οποίο συνεπάγεται απρόβλεπτες συνέπειες για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια» επισημαίνεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, η οποία επικαλείται διακοίνωση που απέστειλε η Ρωσία στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία ανακοίνωσε πως κατέλαβε τη χαλυβουργία Ίλιτς στη Μαριούπολη, γνωστοποιώντας πως 1.026 στρατιώτες της 36ης ουκρανικής ταξιαρχίας πεζοναυτών, συμπεριλαμβανομένων 162 αξιωματικών, παραδόθηκαν κοντά στο χαλυβουργικό εργοστάσιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ