Κοσμος

Έσυραν γυναίκα από συνέντευξη Τύπου της Λεπέν στη Γαλλία - Τι είπε για τον Πούτιν (βίντεο)

Η φωτογραφία που έδειξε η γυναίκα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σέρνοντας έβγαλαν γυναίκα από συνέντευξη Τύπου της Μαρίν Λεπέν
Σέρνοντας έβγαλαν γυναίκα από συνέντευξη Τύπου της Μαρίν Λεπέν © EPA/YOAN VALAT

Γυναίκα σε συνέντευξη Τύπου της Μαρί Λεπέν στη Γαλλία απομακρύνθηκε από την ασφάλεια. Η εικόνα που τη σέρνουν στο πάτωμα. Το μήνυμά της για τον Πούτιν.

Σε συνέντευξη Τύπου της Μαρί Λεπέν στη Γαλλία η ασφάλεια απομάκρυνε άρον άρον, σέρνοντας κυριολεκτικά μια γυναίκα η οποία διαμαρτυρήθηκε για τις σχέσεις της ακροδεξιάς πολιτικού με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν πέρασαν στον β' γύρο των γαλλικών εκλογών, συγκεντρώνοντας 27,85% και 23,15% αντίστοιχα. Θα βρεθούν αντιμέτωποι την Κυριακή 24 Απριλίου 2022.

Η γυναίκα που έσυραν οι άνδρες της ασφάλειας, προκειμένου να τη βγάλουν από την αίθουσα όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η συνέντευξή Τύπου της Μαρίν Λεπέν, εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για την υποστήριξη που συνεχίζει να προσφέρει η ακροδεξιά Γαλλίδα πολιτικός στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο άνδρας που έσυρε τη γυναίκα στη συνέντευξή Τύπου της Μαρίν Λεπέν είναι μέλος της ασφαλείας του ακροδεξιού κόμματος, του οποίου ηγείται η Γαλλίδα πολιτικός.

Η στιγμή που γυναίκα απομακρύνεται από τη συνέντευξη Τύπου της Μαρίν Λεπέν - Την έσυραν στο πάτωμα

Η γυναίκα σήκωσε ένα πλακάτ σε σχήμα καρδιάς, με φωτογραφία από τη συνάντηση που είχε η Μαρίν Λεπέν με τον Ρώσο πρόεδρο, το 2017. 

Αμέσως μετά ένας άνδρας με κοστούμι έριξε τη γυναίκα στο πάτωμα και την έπιασε από τα πόδια. Ένας άλλος άνδρας της ασφάλειας την κρατούσε από τα χέρια. Την απομάκρυναν σηκωτή. Στη συνέχεια, ο ένας από τους δύο άνδρες την έσυρε στο πάτωμα, για να την βγάλει από την αίθουσα.

🔴PRÉSIDENTIELLE 2022: une militante se fait évacuer de la conférence de presse de Marine Le Pen

Έσυραν γυναίκα από συνέντευξη Τύπου της Μαρίν Λεπέν - Τι δήλωσε η ακροδεξιά πολιτικός

Το περιστατικό αποτέλεσε μία ακόμη αφορμή για να συνεχιστεί η κόντρα ανάμεσα στη Μαρίν Λεπέν και τον Εμανουέλ Μακρόν. Η Γαλλίδα υποψήφιος στις γαλλικές εκλογές ισχυρίστηκε ότι ήταν αστυνομικός εκείνος που απομάκρυνε τη γυναίκα που διαμαρτυρήθηκε στη συνέντευξη Τύπου.

«Να έχετε την ειλικρίνεια να παραδεχθείτε ότι το άτομο που την έσυρε στο πάτωμα είναι μέλος της δικής σας ασφάλειας» απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Νταρμανέν, απαιτώντας από τη Μαρίν Λεπέν να ζητήσει συγγνώμη από τη γαλλική αστυνομία.

Άνδρας της ασφάλειας της Μαρίν Λεπέν απομακρύνει σέρνοντας μια γυναίκα από τη συνέντευξη Τύπου
© EPA/YOAN VALAT

«Αυτό για το οποίο θα έπρεπε να εξοργίζεται ο κόσμος είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε εκστρατεία για τον δεύτερο γύρο των εκλογών χωρίς να διακόπτεται μια συνέντευξη Τύπου, χωρίς να μας επιτίθενται και να μας απειλούν», αντέδρασε η Λεπέν.

Χάνει η Μαρίν Λεπέν στις γαλλικές εκλογές - Νικητής ο Μακρόν στον β' γύρο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις

Δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι η Γαλλίδα ακροδεξιά πολιτικός θα συγκεντρώσει το 45% στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών (στις 24 Απριλίου) και ο Εμανουέλ Μακρόν το 55%.

Ο Μακρόν παραμένει το φαβορί για τη νίκη στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών -εξέλιξη που θα του επιτρέψει μια δεύτερη διαδοχική θητεία στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Τι ισχυρίστηκε η Μαρίν Λεπέν για τις σχέσεις της με τον Βλαντίμιρ Πούτιν 

Η Λεπέν παραχώρησε τη συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου για την εξωτερική πολιτική της Γαλλίας σε μια προσπάθεια να απομακρύνει την προσοχή από τις ομολογουμένως στενές σχέσεις που είχε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως ισχυρίστηκε, είναι «ανακριβής και ιδιαίτερα άδικη» η όποια συζήτηση ότι προδίδει τα συμφέροντα της Γαλλίας ή πως είναι υποχρεωμένη απέναντι στον Πούτιν. 

Στις ίδιες δηλώσεις η Λεπέν ανέφερε ότι μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα προτείνει στενότερες σχέσεις ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι σκοπεύει να αποσύρει τη Γαλλία από τη στρατιωτική διοίκηση της συμμαχίας, εφόσον γίνει η επόμενη πρόεδρος της Γαλλίας. «Μόλις τελειώσει ο πόλεμος Ρωσίας- Ουκρανίας και υπάρξει συνθήκη ειρήνης, θα ζητήσω την εφαρμογή στρατηγικής επαναπροσέγγισης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία» δήλωσε.

Μαρίν Λεπέν και Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση το 2017
Μαρίν Λεπέν και Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση το 2017 © EPA/POOL

Και πρόσθεσε: «Υπερασπίζομαι μόνο τα συμφέροντα της Γαλλίας». Όπως ισχυρίστηκε, η προσέγγισή της είναι παρόμοια με του Μακρόν, από τη στιγμή που και εκείνος δημιούργησε μια προσωπική σχέση με τον Πούτιν, επιδιώκοντας διάλογο με τη Ρωσία για να σταματήσει η κρίση στην Ουκρανία.

Οι εικόνες που δείχνουν άνδρες της ασφάλειας να σέρνουν τη γυναίκα, προκειμένου να τη βγάλουν έξω από την αίθουσα όπου έδινε συνέντευξη Τύπου η Μαρί Λεπέν, συνεχίζουν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ