- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σαγκάη - Lockdown: Ελληνίδα περιγράφει την κατάσταση
«Δεν μας αφήνουν να βγούμε ούτε στον κήπο»
Σαγκάη - Lockdown: Ελληνίδα περιγράφει την κατάσταση: «Δεν μας αφήνουν να βγούμε ούτε στον κήπο».
Τα όσα συμβαίνουν στη Σαγκάη μετά το σκληρό lockdown που επιβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού περιγράφει μία Ελληνίδα. Πιο συγκεκριμένα, η Ελένη Οικονόμου, η οποία είναι κάτοικος Σαγκάης, μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε ότι η κατάσταση στη Σαγκάη είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς, λόγω του lockdown για τον κορωνοϊό, δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι, ούτε καλά καλά στους κήπους, ενώ τα ψώνια πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά.
«Για εμάς δεν είναι τόσο πρωτόγνωρο, γιατί εμείς είχαμε ξαναπεράσει και την πρώτη καραντίνα, πριν από δύο χρόνια. Έχουμε μια εμπειρία, είμαστε πιο εξοικειωμένοι και μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε πιο ψύχραιμα», ανέφερε η Ελένη Οικονόμου.
«Ξέραμε αρχικά ότι η καραντίνα θα κρατούσε από την 1η του μήνα μέχρι τις 5 Απριλίου και με βάση τα τεστ που θα κάνουμε και τα αποτελέσματα αυτών, θα παρθεί η απόφαση για το αν θα συνεχιστεί και πόσο θα συνεχιστεί», επισήμανε η Ελένη Οικονόμου.
Σαγκάη: Δεν μπορούμε να βγούμε ούτε στον κήπο του συγκροτήματος, λέει η Ελένη Οικονόμου
«Ούτε καν στον κήπο του συγκροτήματος δεν μπορούμε να κατέβουμε. Όλα τα μαγαζιά είναι κλειστά. Η κάθε πολυκατοικία έχει 2-3 εθελοντές που βγάζουν τα πακέτα, τα οποία είναι διαθέσιμα και περιέχουν φαγητά και είδη υγιεινής και πρώτης ανάγκης, διαλέγεις τι θέλεις, πληρώνεις τον εθελοντή και στη συνέχεια πραγματοποιείται η μαζική παραγγελία της πολυκατοικίας. Όταν έρθουν τα πράγματα, πηγαίνει ο εθελοντής στο gate του συγκροτήματος, παραλαμβάνει τα πράγματα, τα φέρνει στο ισόγειο και μετά μας ενημερώνει ότι ήρθαν οι παραγγελίες και, ένας ένας, παραλαμβάνει τα πράγματά του» είπε η Ελένη Οικονόμου, περιγράφοντας το lockdown στη Σαγκάη.
«Το θετικό είναι ότι υπάρχει υποστήριξη από όλους, είτε εθελοντές είναι, είτε κάτοικοι του συγκροτήματος, και το βασικό είναι ότι το κράτος έχει δώσει κάποια τρόφιμα δωρεάν στον κόσμο», συμπλήρωσε η Ελένη Οικονόμου.
What the?? This video taken yesterday in Shanghai, China, by the father of a close friend of mine. She verified its authenticity: People screaming out of their windows after a week of total lockdown, no leaving your apartment for any reason. pic.twitter.com/iHGOO8D8Cz
— Patrick Madrid ✌🏼 (@patrickmadrid) April 9, 2022
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.