Κοσμος

Ουκρανία: Ταξίδι-έκπληξη στο Κίεβο έκανε ο Μπόρις Τζόνσον

Ο πρώτος ηγέτης μεγάλης δύναμης που φτάνει στη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο Κίεβο ο Μπόρις Τζόνσον – Συνάντηση με Ζελένσκι
Ο Μπόρις Τζόνσον με τον Βολόντιμιρ Ζελένσκι © EPA Pool

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, επισκέφτηκε το Κίεβο και συναντήθηκε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στο Κίεβο μετέβη σήμερα Σάββατο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, όπου συναντήθηκε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού.

Η επίσκεψη Τζόνσον δεν είχε προαναγγελθεί προκαλώντας «έκπληξη» όπως έγραψε η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο η οποία δημοσίευσε και φωτογραφία από τη συνάντηση. Σ’ αυτή φαίνονται οι δύο άντρες να κάθονται στο τραπέζι χωρίς άλλους αξιωματούχους δίπλα τους με φόντο τις σημαίες των δύο χωρών.

Ανάρτηση έκανε και το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας υπογραμμίζοντας ότι ο Τζόνσον είναι ο πρώτος ηγέτης των G7 που επισκέπετεται το Κίεβο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής. 

Σύμφωνα με Reuters η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε την περαιτέρω οικονομική και στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία προκειμένου να αντιμετωπίσει την ρωσική εισβολή.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε από το Κίεβο ότι οι δολοφονίες στην Μπούκα «μόλυναν μόνιμα» τη φήμη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ενώ προανήγγειλε νέα βοήθεια προς την Ουκρανία λέγοντας «Σήμερα συνάντησα τον φίλο μου, πρόεδρο Ζελένσκι, στο Κίεβο ως ένδειξη της ακλόνητης υποστήριξής μας στον λαό της Ουκρανίας. Καθορίζουμε ένα νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας που αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας στον αγώνα της χώρας του ενάντια στη βάρβαρη εκστρατεία της Ρωσίας».  

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις            

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γάζα: η παγίδα των ακραίων και οι οφειλές των μετριοπαθών 
Γάζα: η παγίδα των ακραίων και οι οφειλές των μετριοπαθών 

Όσοι στο εσωτερικό των δύο πλευρών αλλά και στη διεθνή κοινότητα εξακολουθούν να πιστεύουν σε μια έντιμη διευθέτηση του παλαιστινιακού δεν πρέπει να πιαστούν στην παγίδα των ακραίων φωνών

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.