Κοσμος

Τούρκος Υπ. Ενέργειας: Eξελίξεις τις επόμενες ημέρες για το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο

«Μπορούμε να μετατρέψουμε και την ανατολική Μεσόγειο σε προορισμό ασφαλούς ενεργειακού εφοδιασμού», είπε ο Φατίχ Ντονμέζ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το τουρκικό σκάφος Yavuz
Το τουρκικό σκάφος Yavuz © EPA/ ERDEM SAHIN

Τούρκος Υπουργός Ενέργειας: Εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο - Τι υποστήριξε ο Φατίχ Ντονμέζ

Σημαντικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες σχετικά με το φυσικό αέριο προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ.

«Τις επόμενες μέρες, πρώτα ο Θεός, θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο σχετικά με το φυσικό αέριο» ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας και πρόσθεσε: «Πριν από τρία χρόνια όταν στείλαμε το Γιαβούζ είχαμε δηλώσει ότι για τα σχέδια της περιοχής η χώρα- κλειδί είναι η Τουρκία. Εμείς πάντα με εποικοδομητική στάση θα προχωρήσουμε με τη νοοτροπία που ευνοεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα όλων των πλευρών» συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Σε αυτό το πλαίσιο, μπορούμε να μετατρέψουμε και την ανατολική Μεσόγειο σε προορισμό ασφαλούς ενεργειακού εφοδιασμού».

«Δόξα στον Παντοδύναμο Θεό, δεν θα σας απογοητεύσουμε», είπε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας σε άλλο σημείο της ομιλίας του σήμερα (8/4) και πρόσθεσε: «Όταν στείλαμε το Yavuz πριν από 3 χρόνια, είπαμε ότι η Τουρκία είναι η χώρα κλειδί για τα έργα στην περιοχή. Έχουμε δηλώσει ότι η Τουρκία είναι πάντα ανοιχτή στη συνεργασία και δεν θα διστάσει ποτέ να αναλάβει την ευθύνη για την ευημερία και την ειρήνη της περιοχής. Πάντα δηλώναμε ότι είμαστε ανοιχτοί σε συναντήσεις, διάλογο και συνομιλίες. Με αμοιβαίο σεβασμό στα δικαιώματά μας, μπορούμε να κάνουμε την Ανατολική Μεσόγειο μια νέα οδό ασφαλούς ενεργειακού εφοδιασμού», είπε ο Φατίχ Ντονμέζ.

«Θα συμμετάσχουμε σε οποιοδήποτε έργο υποστηρίζει τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ηρεμία και πραγματοποιείται στη βάση του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού», πρόσθεσε ο Φατίχ Ντονμέζ. Επίσης, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας επιβεβαίωσε ότι θα επισκεφτεί μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας το Ισραήλ το Μάιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις                          

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ