Κοσμος

Κασόγκι: Έφεση καταθέτει η μνηστή του για τη μεταφορά της δίκης στη Σαουδική Αραβία

«Εδώ δεν μας κυβερνάει μια οικογένεια, όπως στη Σαουδική Αραβία»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τουρκία-υπόθεση Κασόγκι: Η Τουρκία παραπέμπει την υπόθεση Κασόγκι στη Σαουδική Αραβία - H μνηστή του ανακοινώνει ότι θα ασκήσει έφεση.

Έφεση αναμένεται να καταθέσει η Χατιτζέ Τσενγκίζ, η μνηστή του Τζαμάλ Κασόγκι, για την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να μεταφέρει τη δίκη για την δολοφονία του δημοσιογράφου στη Σαουδική Αραβία.

«Εδώ δεν μας κυβερνάει μια οικογένεια, όπως στην Σαουδική Αραβία. Έχουμε ένα δικαστικό σύστημα που ανταποκρίνεται στα παράπονα των πολιτών: ως εκ τούτου θα ασκήσουμε έφεση», δήλωσε σήμερα η Χατιτζέ Τσενγκίζ, στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Για εκείνη, ο Τούρκος εισαγγελέας συμμορφώθηκε με τα "σαουδαραβικά αιτήματα": «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αρχές δεν θα κάνουν τίποτα. Πώς μπορούμε να φανταστούμε πως οι δολοφόνοι θα κάνουν έρευνα για τον εαυτό τους;», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους της, τον Γκιοκμέν Μπασπινάρ, «η απόφαση αυτή παραπομπής της υπόθεσης αντιβαίνει στον νόμο και συνιστά παραβίαση της τουρκικής κυριαρχίας».

«Δεν υφίσταται καμία δίωξη στην Σαουδική Αραβία. Οι σαουδαραβικές αρχές έχουν ήδη κλείσει τη δίκη και αποφασίσει να αθωώσουν πολλούς υπόπτους», υπενθύμισε ο δικηγόρος.