Κοσμος

O Πούτιν συνεχάρη πρώτος τους φίλους του Όρμπαν και Βούτσιτς

Σερβία και Ουγγαρία βρίσκονται πιο κοντά στο Κρεμλίνο παρά στην ΕΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουγγαρία: Ο Πούτιν συνεχάρη τον Ορμπάν για τη νίκη του στις εκλογές
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Βίκτορ Όρμπαν © ΕPA Pool

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη σήμερα τόσο τον σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς όσο και τον ούγγρο ηγέτη Βίκτορ Ορμπάν για τις νίκες τους στις εκλογές.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη σήμερα τον ούγγρο ηγέτη Βίκτορ Ορμπάν για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές, αλλά και τον σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς για την επιτυχία του στις εκλογές της δικής του χώρας. 

«Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους εξέφρασε την πεποίθηση πως, παρά τη δύσκολη διεθνή κατάσταση, η μελλοντική ανάπτυξη των διμερών δεσμών και της σύμπραξης (ανάμεσα στη Μόσχα και τη Βουδαπέστη) θα ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των λαών της Ρωσίας και της Ουγγαρίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ρωσική προεδρία.

Οι Πούτιν και Ορμπάν διατηρούν από καιρό φιλικές σχέσεις, παρά τις πολυάριθμες κρίσεις ανάμεσα στη Μόσχα, από τη μια πλευρά, και την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και το ΝΑΤΟ, από την άλλη, δύο οργανισμούς των οποίων η Ουγγαρία είναι ωστόσο μέλος.

Η Ουγγαρία ήταν για παράδειγμα η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που χρησιμοποίησε το ρωσικό εμβόλιο κατά της Covid-19, το Sputnik V, παρόλο που δεν έχει ανανγωριστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Επίσης μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Ορμπάν αρνήθηκε να παραδώσει όπλα στην Ουκρανία και να εξετάσει κυρώσεις που θα στερούσαν τους Ούγγρους από το πετρέλαιο και το αέριο της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με την άποψη του Πούτιν, η αποφασιστική νίκη του Βούτσιτς αντανακλά ευρεία υποστήριξη των Σέρβων στην πολιτική του με στόχο «την επίλυση των κοινωνικοοικονομικών σημερινών προβλημάτων και την άσκηση ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής».

Κατά την άποψη του Πούτιν, η αποφασιστική αυτή νίκη αντανακλά ευρεία υποστήριξη των Σέρβων στην πολιτική Βούτσιτς με στόχο «την επίλυση των κοινωνικοοικονομικών σημερινών προβλημάτων και την άσκηση ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.