Κοσμος

Φίλιππος Λιακουνάκος: Ελεύθερος με εγγύηση 250.000 δολαρίων

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 23χρονος Φίλιππος Λιακουνάκος σε δικαστήριο του Λας Βεγκας
Ο 23χρονος Φίλιππος Λιακουνάκος σε δικαστήριο του Λας Βεγκας © Las Vegas Review-Journal

Φίλιππος Λιακουνάκος - Απάτη έως και 500.000 δολαρίων με bitcoin: Στα 250.000 δολάρια η εγγύηση.

Σε απάτη εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων με bitcoin φέρεται να εμπλέκεται ο Φίλιππος ΛιακουνάκοςΟ 23χρονος κατηγορείται για κλοπή μέχρι και 500.000 δολαρίων, κλοπή ταυτότητας και κακούργημα που αφορούσε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή μεταφορά δεδομένων υπολογιστή.

Όπως αναφέρει το cardschatnews, η Νο. 1 κοινότητα πόκερ, ο Λιακουνάκος είναι παίκτης πόκερ μερικής απασχόλησης που ισχυρίζεται ότι ολοκληρώνει τις σπουδές του σε πανεπιστήμιο στην περιοχή του Μαϊάμι.

Σύμφωνα με την σελίδα του στο Hendon Mob, έχει πάρει μέρος μόλις σε δύο τουρνουά και φαίνεται να είναι κυρίως διαδικτυακός παίκτης, ενώ στο Google φαίνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λιακουνάκος συνδέεται με ύποπτη συμπεριφορά.

«Πρόκειται για μια πολύ εξελιγμένη, οργανωμένη και μελετημένη κλοπή», ανέφερε ο επικεφαλής αναπληρωτής εισαγγελέας της κομητείας Κλαρκ, Τζιμ Σουίτιν, κατά τη διάρκεια της πρώτης εμφάνισης του Φίλιππου Λιακουνάκου στο δικαστήριο του Λας Βέγκας το πρωί της Τετάρτης.

Ο Λιακουνάκος συνελήφθη και έπειτα οδηγήθηκε στο Κέντρο Κράτησης της Κομητείας Κλαρκ τη Δευτέρα με την κατηγορία της κλοπής άνω των 100.000 δολαρίων, της χρήσης της ταυτότητας άλλου προσώπου για την πρόκληση οικονομικής ζημίας και της παράνομης κακουργηματικής πράξης που αφορά την ηλεκτρονική αλληλογραφία ή τη διαβίβαση δεδομένων υπολογιστή.

Η αστυνομία του Λας Βέγκας έβγαλε ένταλμα σύλληψης για τον Λιακουνάκο τον Φεβρουάριο, αφού ένας ντετέκτιβ δήλωσε ότι το θύμα της υπόθεσης, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, κατήγγειλε την κλοπή τον Νοέμβριο του 2020.

Η αστυνομία ταυτοποίησε τον Λιακουνάκο ως ύποπτο για την υπόθεση με την επίδοση μιας σειράς ηλεκτρονικών ενταλμάτων. 

Λιακουνάκος: Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του - Ελεύθερος με εγγύηση

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Τζος Τόμτσεκ, δήλωσε στο δικαστήριο την Τετάρτη ότι ο Λιακουνάκος δεν έχει ποινικό ιστορικό και ισχυρή οικογενειακή υποστήριξη.

Ο Σουίτιν ζήτησε από την Ειρηνοδίκη του Λας Βέγκας, Σούζαν Μπάουκουμ, να ορίσει την εγγύηση στα 250.000 δολάρια, σημειώνοντας ότι η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά το ενδεχόμενο ο Λιακουνάκος να εμπλέκεται σε παρόμοιες συναλλαγές.

«Πιθανόν να κυκλοφορούν πολλά χρήματα εδώ», δήλωσε ο Σουίτιν.

Η Ειρηνοδίκη του Λας Βέγκας έθεσε δύο σενάρια με τα οποία ο Λιακουνάκος θα μπορούσε εφικτά να πληρώσει εγγύηση.

  • Το ένα ήταν εγγύηση 100.000 δολαρίων με υψηλού επιπέδου ηλεκτρονική παρακολούθηση και την απαίτηση να παραμείνει στην κοινότητα του Λας Βέγκας όσο εκκρεμούν οι κατηγορίες.
  • Το δεύτερο ήταν εγγύηση 250.000 δολαρίων. «Αυτό που με ανησυχεί είναι η απόλυτη έλλειψη δεσμών με αυτή την κοινότητα», δήλωσε η Μπάουκουμ.

Εν τέλει, η Σουίτιν ζήτησε και έλαβε την εγγύηση των 250.000 δολαρίων για τον Φίλιππο Λιακουνάκο.

Λιακουνάκος: Τι υποστηρίζει το θύμα

Από την πλευρά του, το θύμα υποστήριξε στην αστυνομία ότι τον προσέγγισε ένας συνεργάτης του, τον οποίο γνώριζε μέσω Telegram. Οι δυο τους συμφώνησαν σε συναλλαγή με bitcoin.

Το θύμα φέρεται ότι μετέφερε 500.000 δολάρια σε bitcoin, τα οποία περιλάμβαναν 50.000 δολάρια για αμοιβή του πωλητή, στον συνεργάτη του, ως αντάλλαγμα για χρήματα.

Ωστόσο, την επόμενη ημέρα, όταν επικοινώνησε με τον συνεργάτη του για τη συναλλαγή, το άτομο δεν είχε ιδέα για το τι του έλεγε το θύμα και τότε κατάλαβε ότι είχε μεταφέρει τα χρήματα σε έναν απατεώνα που εμφανιζόταν ως ο συνεργάτης του.

«Επανεξέτασα τη συναλλαγή στο δημόσιο blockchain και παρατήρησα ότι τα bitcoin μετακινήθηκαν γρήγορα με αυτό που είναι ευρέως γνωστό ως "peeling" για να αδύνατο να εντοπιστεί το πού πήγαιναν τα bitcoins», έγραψε ένας ντετέκτιβ στο ένταλμα.

Ο όρος Peel Chaines περιγράφει μία μέθοδο ξεπλύματος μεγάλων ποσών κρυπτονομισμάτων, μέσω σειράς συναλλαγών.

Λιακουνάκος: Εμπλοκή και σε άλλες υποθέσεις στο παρελθόν

Σε ένα tweet που έχει πλέον διαγραφεί, ο επαγγελματίας του πόκερ, Νταν Φλέισμαν, κατηγόρησε κάποτε τον Λιακουνάκο ότι εξαπάτησε τον πρώην νικητή του WSOP Colossus, Κορντ Γκαρσία, για 600.000 δολάρια.

Το θέμα συζητήθηκε στο Poker Fraud Alert από τον Todd Wittles.

Ένα thread σε ένα άλλο δημοφιλές φόρουμ πόκερ φαίνεται να δείχνει πως ο Λιακουνάκος συνδέθηκε επίσης με μια «δύσκολη κατάσταση» που αφορούσε ένα μικρό ποντάρισμα σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι μετρητών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ