Κοσμος

Φίλιππος Λιακουνάκος: Συνελήφθη στο Λας Βέγκας για απάτη με Bitcoin

Πώς εξαπάτησε το θύμα του και απέσπασε 500.000 δολάρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φίλιππος Λιακουνάκος
Φίλιππος Λιακουνάκος © Las Vegas Review - Journal

Φίλιππος Λιακουνάκος:Συνελήφθη ο 23χρονος για απάτη με Bitcoin - Απέσπασε 500.000 δολάρια από το θύμα του

Ο Φίλιππος Λιακουνάκος, γιος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, συνελήφθη στο Λας Βέγκας για απάτη με Bitcoin ύψους 500.000 δολαρίων και κρατείται στο Clark Country. 

O 23χρονος Φίλιππος Λιακουνάκος κρατείται από τη Δευτέρα, καθώς υπάρχει η κατηγορία σε βάρος του ότι εξαπάτησε άπειρο έμπορο bitcoin, αποσπώντας του 500.000 δολάρια. Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί είναι η κλοπή άνω των 100.000 δολαρίων, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα άλλου ατόμου προκειμένου να προκαλέσει οικονομική ζημία και η παράνομη κακουργηματική πράξη που αφορά σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή δεδομένων.

Φίλιππος Λιακουνάκος: Οι πρώτες καταγγελίες και η σύλληψη

Οι πρώτες καταγγελίες σε βάρος του Φίλιππου Λιακουνάκου έγιναν στο Κέντρο Παραπόνων Διαδικτυακού Εγκλήματος του Λας Βέγκας τον Νοέμβριο του 2020. Το θύμα είπε στην αστυνομία ότι τον προσέγγισε ένας επιχειρηματικός συνεργάτης του μέσω Telegram και ότι οι δυο τους συμφώνησαν σε μια συναλλαγή με bitcoin. Στη συνέχεια, το θύμα μετέφερε 500.000 δολάρια σε bitcoin, ποσό που περιλάμβανε αμοιβή πωλητή 50.000 δολ..

Όπως κατήγγειλε το θύμα, όταν επικοινώνησε με τον συνεργάτη για τη συναλλαγή, το άτομο δεν είχε ιδέα για τι μιλούσε το θύμα. Τότε το θύμα ανακάλυψε ότι είχε στείλει τα χρήματα σε έναν απατεώνα που υποδυόταν τον συνεργάτη του.

Τον Δεκέμβριο, το θύμα ενημέρωσε την αστυνομία λέγοντας ότι ο απατεώνας είχε επικοινωνήσει ξανά μαζί του μέσω Telegram ως μέρος μιας προτεινόμενης συναλλαγής bitcoin αξίας 999.900 δολαρίων. Το θύμα έλαβε ένα email από τον απατεώνα και αυτό, με τη σειρά του, επέτρεψε στην αστυνομία να εκδώσει διάφορα εντάλματα έρευνας που οδήγησαν τελικά τους ντετέκτιβ να εκδώσουν το ένταλμα για τον Λιακουνάκο και να συλληφθεί ενάμιση χρόνο αργότερα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ