Κοσμος

Κουλέμπα σε διαπραγματευτές: Μην φάτε, μην πιείτε και μην αγγίξετε τίποτα

Τι ανέφερε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών μετά την είδηση για δηλητηρίαση του Αμπράμοβιτς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη
Συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη © EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE

Οι οδηγίες του Ντμίτρο Κουλέμπα στους Ουκρανούς διαπραγματευτές που βρίσκονται για συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη.

Η πληροφορία ότι ο Ρώσος ολιγάρχης Ρόμαν Αμπράμοβιτς δηλητηριάστηκε φαίνεται πως θορύβησε την ουκρανική πλευρά. Έτσι ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, προέτρεψε τους Ουκρανούς διαπραγματευτές να μην φάνε, να μην πιούνε και να μην αγγίξουν τίποτα.

«Όλες αυτές οι ιστορίες τώρα έχουν πληθύνει, γιατί όλοι διψούν για ειδήσεις και εντυπώσεις. Συμβουλεύω όποιον πάει για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία να μην φάει και να μην πιει τίποτα και κατά προτίμηση, να μην αγγίξει οποιαδήποτε επιφάνεια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κουλέμπα, σε δήλωσή του, που μεταδίδει το Skynews.

Από χθες είναι σε εξέλιξη ένα θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Ρώσο μεγιστάνα, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, εμφάνισε συμπτώματα δηλητηρίασης μετά από συνάντηση στο Κίεβο στις αρχές Μαρτίου.

Ωστόσο οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι αντικρουόμενες. Το Κρεμλίνο αρνείται να τοποθετηθεί επίσημα και αμερικανικές πηγές υποστηρίζουν ότι η ασθένειά τους οφείλεται σε περιβαλλοντικούς λόγους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος εμφάνισε συμπτώματα, όπως κόκκινα μάτια, συνεχή και οδυνηρή δακρύρροια, ξεφλούδισμα του δέρματος στο πρόσωπο και ξεφλούδισμα του δέρματος στα χέρια.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε εξέλιξη οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη

Οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας ξεκίνησαν στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς χειραψίες μεταξύ των μελών των δύο αντιπροσωπειών.

Οι δύο αντιπροσωπείες κάθονται απέναντι η μία από την άλλη σε ένα μεγάλο τραπέζι.

Σύμφωνα με δύο πηγές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters, στις συνομιλίες συμμετέχει και ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας - οι πρώτες που διεξάγονται διά ζώσης εδώ και περισσότερες από δεκαπέντε ημέρες - αναμένεται να είναι δύσκολες και δεν υπάρχουν πολλές προσδοκίες ότι θα έχουν αποτελέσματα.

Στιγμιότυπα από τις συνομιλίες Ουκρανίας - Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη

© EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE
© EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE

© EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE
© EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE

© EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE
© EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE

© EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE
© EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ