Κοσμος

BBC: Έναν μήνα μετά οι Ρώσοι ελέγχουν μόνο μια πόλη της Ουκρανίας

«Έχουν χάσει ήδη έδαφος από τους Ουκρανούς»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία
Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας © ΕPA Pool

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι αναφέρει το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας και ο βασικός ανταποκριτής του BBC για την Ρωσική εισβολή.

«Η απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα της έχει προκαλέσει τη χειρότερη κρίση ασφάλειας στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και όμως, ένα μήνα μετά, οι ρωσικές δυνάμεις απέτυχαν να έχουν πλήρη έλεγχο παρά μόνο σε μία μεγάλη πόλη, η προέλασή τους έχει σταματήσει σε πολλά μέτωπα και σε ορισμένα σημεία έχουν χάσει ακόμη και έδαφος από τις ουκρανικές αντεπιθέσεις», αναφέρει ο Φράνκ Γκάρντνερ. 

«Το νότιο λιμάνι της Μαριούπολης θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις πιο βομβαρδισμένες και κατεστραμμένες πόλεις της εποχής μας. Η καταστροφή του χαρακτηρίστηκε έγκλημα πολέμου» σημειώνει ο έμπειρος αναλυτής. 

Την ίδια ώρα η ενημέρωση του βρετανικού Υπουργείου Αμύνης σημειώνει ότι η Ουκρανία κατέλαβε εκ νέου πόλεις και αμυντικές θέσεις έως και 35 χιλιόμετρα ανατολικά του Κιέβου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι συγκεκριμένες ρωσικές μονάδες αποσύρθηκαν στη Ρωσία καθώς έχασαν τους μισούς τους άνδρες και υπέστησαν βαριές απώλειες, κατά την ίδια πηγή.

 

 

Νωρίτερα το Reuters επικαλούμενο  τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας σημείωναν ότι το ποσοστό αποτυχίας των πυραύλων ακριβείας που εξαπολύει η Ρωσία κατά της Ουκρανίας ανέρχεται στο 60%.

Η αποτίμηση αυτή εξηγεί εν μέρει γιατί η Ρωσία απέτυχε βασικούς στόχους που είχε θέσει πριν από έναν μήνα, όταν άρχισε την εισβολή στην Ουκρανία, όπως η εξουδετέρωση της ουκρανικής αεράμυνας και η κατάληψη μεγάλων πόλεων. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις        

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ