- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζο Μπάιντεν: Στόχος του Πούτιν από την αρχή η διάλυση του ΝΑΤΟ
«Πιστεύουμε ότι έχει διαπράξει ήδη εγκλήματα πολέμου», είπε ο Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν - Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκτιμά ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήθελε να διαλύσει το ΝΑΤΟ.
O πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υποστήριξε ότι στόχος του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ήταν από την αρχή η διάλυση του ΝΑΤΟ.
Η ενότητα της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ, του G7, της ΕΕ είναι το πλέον σημαντικό για να σταματήσουμε «αυτόν τον άνθρωπο, που στη χώρα μου πιστεύουμε ότι ήδη έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου», είπε χαρακτηριστικά σήμερα Πέμπτη (24/3) ο Τζο Μπάιντεν.
Κατά την άφιξή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, συνεχάρη αρχικά τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για την επανεκλογή του. Το πιο σημαντικό πράγμα για τη Δύση είναι η ενότητα, τόνισε. Όπως σημείωσε, στις συναντήσεις του με το Ρώσο πρόεδρο του έγινε σαφές ότι οι προθέσεις του δεν ήταν καλόπιστες. Κύριος στόχος του, συνέχισε, είναι να καταδείξει ότι οι δημοκρατίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν στον 21ο αιώνα, επειδή οι εξελίξεις κινούνται ταχύτατα και οι δημοκρατίες απαιτούν συναινέσεις, και ότι τα αυταρχικά καθεστώτα θα επικρατήσουν.
«Από την αρχή λοιπόν ο στόχος μου ήταν η δόμηση πλήρους ενότητας μεταξύ των μεγάλων δημοκρατιών του κόσμου. Για το λόγο αυτό ζήτησα να συγκληθεί η Σύνοδος ΝΑΤΟ που έλαβε χώρα σήμερα», σημείωσε ο Τζο Μπάιντεν. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι θα συζητήσουν για την Κίνα με τους ηγέτες της ΕΕ.
Μπάιντεν: Θα απαντήσουμε εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε την Πέμπτη (24/3) ότι εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντούσαν.
«Θα απαντήσουμε, θα απαντήσουμε αν τα χρησιμοποιήσει. Η φύση της απάντησης θα εξαρτηθεί από τη φύση της χρήσης», δήλωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, όπως μεταδίδει το Reuters.
Στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι η Ρωσία πρέπει να αποβληθεί από την Ομάδα των Είκοσι (G20). «Η απάντησή μου είναι ναι, εξαρτάται από την G20», είπε ο Μπάιντεν, όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία πρέπει να αποβληθεί από την G20.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι τα σύνορα με τη Βενεζουέλα
Η στιγμή της άγριας επίθεσης
Το αντίπαλο δέος που προβληματίζει την Ιταλίδα πρωθυπουργό
Το αξίας 300 εκατ. δολαρίων σκάφος του δισεκατομμυριούχου φέρεται να αρνήθηκε επανειλημμένα να συνδράμει
Ιστορικό ρεκόρ βροχής 150 ετών στη Σανγκάη, ακυρώσεις πτήσεων και πλημμύρες
Ο υπερτουρισμός άρχισε να «χτυπάει» μία από τις πιο απομονωμένες περιοχές του πλανήτη
Οι Αρχές επισκέπτονται πόρτα-πόρτα τους κατοίκους για να εντοπίσουν τυχόν ασθενείς
Εξαιρετικά αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ο νεαρός άνδρας κυκλοφορούσε γυμνός στους δρόμους
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι δεν αποδέχεται το αμερικανικό κείμενο των 15 σημείων
O Τραμπ επιμένει στην οικονομική πίεση και μιλά για «μισο-διαπραγματεύσεις»
Την αποφυλάκιση Οτσαλάν ζητά το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν
«Τεράστια η οικονομική πίεση που βιώνει η Τεχεράνη»
Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε κατοικημένη περιοχή
Κοντά στο Νησί της Ελευθερίας
Συνελήφθη ένας άνδρας για εμπρησμό από αμέλεια
Πρόκειται για μεγαλύτερο αριθμό από την εκτίμηση των 30.000 στρατιωτών που είχε κάνει τον Ιούλιο
Μυστήριο γύρω από την κατάσταση της υγείας του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν
Πώς ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την επιρροή των ΗΠΑ στον κόσμο ο Αμερικανός πρόεδρος διαφέρει δραματικά από εκείνον των προκατόχων του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.