- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε αγωγή κατά της Χίλαρι Κλίντον
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ότι η Χίλαρι Κλίντον συνέδεσε την προεκλογική του εκστρατεία με τη Ρωσία
Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή κατά της Χίλαρι Κλίντον - Υποστηρίζει ότι συνέδεσε την προεκλογική του εκστρατεία με τη Ρωσία.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατέθεσε αγωγή σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον και άλλων στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστηρίζοντας ότι προσπάθησαν να νοθεύσουν τις προεδρικές εκλογές του 2016, συνδέοντας την προεκλογική εκστρατεία του με τη Ρωσία.
«Ενεργώντας από κοινού, οι εναγόμενοι συνωμότησαν κακόβουλα για να εξυφάνουν ένα ψευδές αφήγημα, ότι ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός τους, ο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, συνεργαζόταν με μια εχθρική ξένη δύναμη» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος στην αγωγή που κατέθεσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντας. Ο Τραμπ, ο οποίος κέρδισε την Κλίντον στις εκλογές του 2016, κάνει λόγο για «εκβιασμό» και «συνωμοσία για τη διάδοση επιβλαβών ψεμάτων».
Οι ισχυρισμοί του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι αποδομούνται από μια έκθεση 966 σελίδων την οποία δημοσιοποίησε τον Αύγουστο του 2020 μια επιτροπή της Γερουσίας, ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους. Η αναφορά αυτή κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε το στέλεχος Πολ Μάναφορτ και τον ιστότοπο WikiLeaks για να βοηθήσει τον Τραμπ να κερδίσει τις εκλογές του 2016. Ο Μάναφορτ ήταν μέλος το προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ για πέντε μήνες το 2016. Οι καταγγελίες για την υποτιθέμενη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές, τις οποίες η Μόσχα διέψευδε, στάθηκαν αφορμή για μια διετή έρευνα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ.
Στην αγωγή του ο Ντόναλντ Τραμπ ζητάει ανταποδοτικές και κυρωτικές αποζημιώσεις. Υποστηρίζει ότι «υποχρεώθηκε να επιβαρυνθεί με έξοδα (όπως δικηγορικές αμοιβές και άλλα), το ποσό των οποίων θα καθοριστεί στη δίκη, όμως είναι γνωστό ότι ξεπερνούν τα 24 εκατομμύρια δολάρια και συνεχίζουν να αυξάνονται».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για την πιο σαφή και σκληρή διατύπωση μέχρι στιγμής
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να δοκιμάσει μια οικονομία που οικοδομήθηκε μεθοδικά επί δεκαετίες
Η ανάλυση βασίστηκε σε ψηφιακά ίχνη χρήσης ιστοσελίδων και εφαρμογών
Έρχεται κλιμάκωση σε Λίβανο, Υεμένη και Ιράκ με το φόβο γενικευμένης σύγκρουσης
Δεν εμφανίστηκε λόγω προβλημάτων υγείας - Αντιμέτωπος με ποινή έως 20 ετών
Η επιχείρηση κατέληξε σε αιματηρή συμπλοκή
Σε περίπτωση που αυτό είναι ασφαλές πρέπει να εγκαταλείψουν το Ιράν τώρα μέσω ξηράς
Ο Μάικλ Φίλιπς δηλώνει ότι πάσχει από μικροφαλλία και μιλά ανοιχτά κατά του body shaming
Μετά το περιστατικό παρήγγειλε χάπι αντισύλληψης
Το σχέδιο αφορά κυρίως εποχικούς εργαζομένους
Στρατηγικά βομβαρδιστικά έπληξαν στόχους βαθιά στο εσωτερικό του Ιράν, αναφέρει η CENTCOM
Πώς θα επιλεγεί ο νέος ανώτατος ηγέτης
Οι δηλώσεις των ηγετών - Από την ανοιχτή καταδίκη του Σάντσεθ έως τις ελπίδες για «νέα εποχή» στην Τεχεράνη
«Η Τουρκία θα εντείνει τις επαφές σε όλα τα επίπεδα για άμεση κατάπαυση πυρός» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος
Έρευνα αποκαλύπτει θεαματική στροφή του παγκόσμιου οικονομικού εγκλήματος - Η Ρωσία στο επίκεντρο
Οι διπλωματικές συνομιλίες στη Γενεύη κατέρρευσαν σε 48 ώρες σε κλίμα έντασης, οδηγώντας στην έναρξη των βομβαρδισμών
Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τα αντίποινα όσο διαρκούν οι επιθέσεις εναντίον του
Τιμήθηκε με πολυάριθμα παράσημα για τη δράση του
Μόνο το 2009 συμμετείχε σε περίπου 550 επίσημες εκδηλώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.