Κοσμος

Financial Times: Σχέδιο ΗΠΑ για προμήθεια της ΕΕ με φυσικό αέριο

Αύριο, Παρασκευή οι επίσημες ανακοινώσεις από Τζο Μπάιντεν και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φυσικό αέριο
Φυσικό αέριο © EPA/ROBERT GHEMENT

Financial Times: Ποιο το σχέδιο των ΗΠΑ για την προμήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης με φυσικό αέριο λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία.

Σχέδιο για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το τέλος του 2022 ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τους Financial Times. Το σχέδιο αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, Παρασκευή (25/3) από τον Τζο Μπάιντεν και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ΗΠΑ θα παρέχουν στην ΕΕ έως και 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου. Η συμφωνία στοχεύει να βοηθήσει την ΕΕ να μειώσει την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο από τη Ρωσία, μετά τις κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία

Οι παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ θα κατευθύνονται προς τον στόχο, που έθεσε η ΕΕ αυτόν τον μήνα, για αντικατάσταση 50 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου που προμηθεύεται επί του παρόντος από τη Ρωσία με εναλλακτικές προμήθειες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενδέχεται να ανακοινώσουν το σχέδιο αύριο, Παρασκευή.

Πρόσφυγες από την Ουκρανία στα σύνορα της Πολωνίας: Μητέρα κρατά στην αγκαλιά της το παιδί της
Πρόσφυγες από την Ουκρανία στα σύνορα της Πολωνίας © EUROKINISSI/ ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΑΚΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ θα δεχθούν 100.000 πρόσφυγες

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν ανθρωπιστική βοήθεια 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Ουκρανία και σχέδιο για να δεχθούν έως και 100.000 Ουκρανούς πρόσφυγες, όπως δήλωσε σήμερα (24/3) ο ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ΗΠΑ εγκαινιάζουν την «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για τη Δημοκρατική Ανθεκτικότητα» με χρηματοδότηση 320 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, της κοινωνικής αντίστασης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες, είπε ο αξιωματούχος.

Η ανακοίνωση συνέπεσε με τη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τους Ευρωπαίους ηγέτες στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του συντονισμού της απάντησης της Δύσης στη Ρωσία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ