- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε δημοπρασία το Νόμπελ του Μουράτοφ για τους Ουκρανούς
H εφημερίδα του Novaya Gazeta έχει βρεθεί συχνά στο στόχαστρο εκφοβισμών, επιθέσεων και δολοφονιών
Ο δημοσιογράφος του Novaya Gazeta, Ντμίτρι Μουράτοφ ανακοίνωσε ότι θα βγάλει σε δημοπρασία το Νόμπελ του για να συγκεντρώσει χρήματα για τους Ουκρανούς.
Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης δημοσιογράφος του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Novaya Gazeta, Ντμίτρι Μουράτοφ, ανακοίνωσε ότι θα βγάλει το σε δημοπρασία το Νόμπελ για να συγκεντρώσει χρήματα για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.
«Η Novaya Gazeta και εγώ αποφασίσαμε να δωρίσουμε το μετάλλιο του Νόμπελ Ειρήνης 2021 στο Ουκρανικό Ταμείο Προσφύγων. Ζητώ από τους οίκους δημοπρασιών να απαντήσουν και να θέσουν σε δημοπρασία αυτό το παγκοσμίου φήμης βραβείο», αναφέρεται σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Novaya Gazeta.
Στη δήλωση ζητά επίσης τον τερματισμό της μάχης, την ανταλλαγή αιχμαλώτων και την παράδοση των σορών των νεκρών και την παροχή ανθρωπιστικών διαδρόμων και βοήθειας.
Η ρωσική εφημερίδα ανακοίνωσε προ ημερών ότι αποσύρει τα θέματά της που αναφέρονται στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία λόγω του καθεστώτος λογοκρισίας. Επίσης έγινε γνωστό ότι θα συνεχίσει να γράφει για τις συνέπειες που αντιμετωπίζει η Ρωσία, περιλαμβανομένης της εμβάθυνσης της οικονομικής κρίσης, και για τις διώξεις των διαφωνούντων.
Ιδρυθείσα το 1993, η Novaya Gazeta έχει βρεθεί συχνά στο στόχαστρο εκφοβισμών, επιθέσεων και δολοφονιών.
Δημοσιογράφοι της έχουν δολοφονηθεί από την ίδρυσή της. Η διασημότερη εξ αυτών, η Άννα Πολιτκόφσκαγια, που ειδικευόταν στη σύρραξη στην Τσετσενία, δολοφονήθηκε μπροστά από το σπίτι της το 2006.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kλιμακώνεται η ένταση στον Ινδικό Ωκεανό - Αγωνία για νέα επίθεση
Η ισπανική φρεγάτα θα συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle και τα ελληνικά πολεμικά πλοία
Οδεύει προς τις κάλπες ο Άαρον Σπένσερ, που σκότωσε τον φερόμενο ως κακοποιητή της κόρης του
Οι απολογισμοί νεκρών που έχουν έως τώρα ανακοινωθεί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι γυναίκες και οι άντρες δοκιμάζονται με διαφορετικούς τρόπους, καθώς αναλαμβάνουν συνήθως διακριτούς ρόλους: οι άντρες στο επίκεντρο, ενώ οι γυναίκες στο περιθώριο των συγκρούσεων.
Η ανάρτηση της συντρόφου του που «ίσως» πρόδωσε την τοποθεσία τους
Η στιγμη των χτυπημάτων βαλλιστικών πυραύλων και οι αποστολές μαχητικών
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρώην Δούκισσα του Γιορκ αντιμετωπίζει τη νέα πραγματικότητα χωρίς βασιλικό τίτλο και μόνιμο σπίτι
Η περιοχή μπαίνει σε νέα εποχή αβεβαιότητας
Προσπάθεια κατευνασμού της Άγκυρας από την Τεχεράνη
Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ κυπριακού μέσου
Οι επιθέσεις, οι δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο και οι αναχαιτίσεις
Ποια είναι τα περιθώρια του Τραμπ; Μπορεί να ανατραπεί το θεοκρατικό καθεστώς χωρίς χερσαία εισβολή;
«Οι αγορές κινούνται σαν το τρενάκι του τρόμου τις τελευταίες ημέρες» σημείωσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.