Κοσμος

Οι πρόσφυγες από την Ουκρανία έφθασαν τα 3,3 εκατομμύρια

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανοί πρόσφυγες φεύγουν από την πόλη Ίρπιν στην Ουκρανία
Ουκρανοί πρόσφυγες φεύγουν από την πόλη Ίρπιν στην Ουκρανία © EPA/Roman Pilipey

Περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν διαφύγει από την Ουκρανία, καθώς μαίνεται ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος για 24η ημέρα.

Περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν διαφύγει από την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ανακοίνωσε η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ενώ περί τα 6,5 εκατομμύρια έχουν μετακινηθεί εντός της Ουκρανίας.

Το 90% των Ουκρανών προσφύγων είναι γυναίκες και παιδιά. Οι άνδρες, ηλικίας 18 έως 60 ετών, μπορούν να επιστρατευτούν και οφείλουν να παραμείνουν στη χώρα τους.

«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να φεύγουν διότι φοβούνται τις βόμβες, τις αεροπορικές επιδρομές και τις τυφλές καταστροφές» δήλωσε ο επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας, Φιλίππο Γκράντι.

Και πρόσθεσε: «Η βοήθεια είναι ζωτικής σημασίας, αλλά δεν μπορεί να βάλει τέλος στον φόβο. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο τερματισμός του πολέμου».

Ουκρανοί πρόσφυγες: Ποιες χώρες έχουν δεχτεί τους περισσότερους

Εξι στους δέκα Ουκρανοί πρόσφυγες διασχίζουν τα σύνορα με την Πολωνία. Ο συνολικός αριθμός των Ουκρανών που έχει φθάσει μέχρι σήμερα στην χώρα αυτή, έχει ξεπράσει τα 2 εκατομμύρια.

Περί τις 500.000 Ουκρανοί έχουν φθάσει στην Ρουμανία, στους οποίους περιλαμβάνονται πρόσφυγες που διέσχισαν τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Μολδαβία και κατευθύνθηκαν προς τη Ρουμανία.

Τα σύνορα με την Μολδαβία, τα πλησιέστερα στην Οδησσό, έχουν διασχίσει περισσότεροι από 350.000 ουκρανοί πρόσφυγες, οι οποίοι κατευθύνονται μέσω του μολδαβικού εδάφους προς άλλες χώρες.

Περί τις 300.000 πρόσφυγες έχουν εισέλθει στην Ουγγαρία, 240.009 Ουκρανοί κατευθύνθηκαν προς τη Σλοβακία, περί τις 185.000 στη Ρωσία και 2.500 στην Λευκορωσία.

The Hungarian border village helping Ukraine's refugees: ’Humans are all the same’

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.