Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Drone στο Κίεβο κατέγραψε την καταστροφή

Οι Ρώσοι συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στην ουκρανική πρωτεύουσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βομβαρδισμένο κτίριο στο Κίεβο
Βομβαρδισμένο κτίριο στο Κίεβο @anadoluagency/Twitter

Καταστροφές στο Κίεβο από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Το βίντεο με τις εικόνες που κατέγραψε drone.

Το Κίεβο είναι μια από τις πόλεις στην Ουκρανία που δέχεται βομβαρδισμούς από τη Ρωσία. Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος μαίνεται για 23η ημέρα και η ουκρανική πρωτεύουσα έχει υποστεί καταστροφές από το ρωσικό πυροβολικό και τα ρωσικά μαχητικά.

Το Κίεβο έχει οχυρωθεί, με τους Ουκρανούς στρατιώτες και τους πολίτες που έμειναν πίσω, να περιμένουν μια μεγάλη επίθεση από τη Ρωσία.

Ακολουθώντας και τακτικές ανταρτοπόλεμου, οι Ουκρανοί έχουν καταφέρει σημαντικά πλήγματα στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που εισέβαλαν στην Ουκρανία. Αξιοποιώντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα αντιαρματικά όπλα, καταστρέφουν ρωσικά τανκ και άλλα στρατιωτικά οχήματα. Στο Χάρκοβο, στην Ανατολική Ουκρανία, οι Ουκρανοί έστησαν ενέδρα σε ρωσικό στρατιωτικό όχημα, με το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα να δείχνει καρέ καρέ την επίθεση.

Drone πέταξε πάνω από το Κίεβο και κατέγραψε εικόνες καταστροφής. Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα και κάνει τον γύρο των social media.

Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί στο Κίεβο

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, 222 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 56 αμάχων (ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά) έχουν σκοτωθεί στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε το δημαρχείο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Συνολικά 889 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 241 αμάχων, έχουν επίσης τραυματιστεί σε αυτήν την πόλη από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, ανέφερε το δημαρχείο στο Telegram.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι 18 παιδιά, τρεις οδηγοί ασθενοφόρων και ένας γιατρός σε επείγοντα περιστατικά, σύμφωνα με το δημαρχείο, το οποίο ανέφερε επίσης ζημιές σε 36 κτίρια κατοικιών και δέκα σχολεία.

Η Ρωσία βομβαρδίζει πολυκατοικίες στο Κίεβο για να τρομοκρατήσει τους κατοίκους

Ρωσικά στρατεύματα έχουν πάρει τον έλεγχο ορισμένων περιοχών γύρω από το Κίεβο, το οποίο επιδιώκουν να περικυκλώσουν. Ωστόσο, η προέλασή τους αυτήν τη στιγμή έχει σταματήσει, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

Το Κίεβο κατηγορεί τις ρωσικές δυνάμεις ότι εξαπολύουν σχεδόν καθημερινά πλήγματα εναντίον κατοικημένων περιοχών της πρωτεύουσας, τις περισσότερες φορές τα ξημερώματα, μια τακτική που οι ουκρανικές αρχές καταγγέλλουν ότι έχει ως στόχο να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό και να αποθαρρύνουν τους υπερασπιστές της πόλης.

Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, μεμονωμένες επιθέσεις σε πολυκατοικίες έχουν σκοτώσει τουλάχιστον επτά ανθρώπους συνολικά, εκ των οποίων έναν σήμερα Παρασκευή (18.03), σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Το Κίεβο είχε σχεδόν 3,5 εκατομμύρια κατοίκους πριν από τον πόλεμο με τη Ρωσία. Πλέον, σχεδόν οι μισοί από τους κατοίκους έχουν εγκαταλείψει την ουκρανική πρωτεύουσα.

Ucraina, edificio collassato dopo attacco missilistico a Kiev

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ