Κοσμος

Χάρκοβο: Καρέ καρέ η ενέδρα Ουκρανών σε ρωσικό στρατιωτικό όχημα

Η στιγμή της επίθεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η στιγμή που ρουκέτα χτυπά ρωσικό στρατιωτικό όχημα στην Ουκρανία
Η στιγμή που ρουκέτα χτυπά ρωσικό στρατιωτικό όχημα στην Ουκρανία © YouTube/The Sun

Στην Ουκρανία οι μάχες συνεχίζονται στο Χάρκοβο, με τους Ουκρανούς να στήνουν ενέδρα σε ρωσικό στρατιωτικό όχημα. Το βίντεο.

Βίντεο που δείχνει την ενέδρα που έστησαν Ουκρανοί σε ρωσικό στρατιωτικό όχημα μεταφοράς προσωπικού, δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα «The Sun». Το στρατιωτικό φορτηγό, μέσα στο οποίο βρίσκονται Ρώσοι στρατιώτες, δέχεται ρουκέτα, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί ύστερα από λίγο.

Η ενέδρα στήθηκε στα περίχωρα του Χάρκοβο στην Ανατολική Ουκρανία την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022.

Το Χάρκοβο είναι μια από τις πόλεις στην Ουκρανία, που έχουν δεχτεί σφοδρούς βομβαρδισμούς από τη Ρωσία. Αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό κέντρο χάλυβα. Περισσότερα από 600 κτίρια έχουν καταστραφεί, καθώς συνεχίζεται ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος.

Το βίντεο με την ενέδρα των Ουκρανών στο ρωσικό στρατιωτικό όχημα ανέβηκε από τον Ουκρανό βουλευτή Yuriy Mysiahin στο Telegram. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης με ρουκέτα, Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, ωστόσο δεν έχει δοθεί ακριβής αριθμών των θυμάτων. «Τώρα οι κατακτητές μπορούν να αναπαυθούν και να γίνουν λίπασμα για τη γη του Χάρκοβο» έγραψε στο post του ο Ουκρανός βουλευτής.

Moment Ukrainian armed forces ambush Russian transport outside Kharkiv

Ακολουθώντας και την τακτική του ανταρτοπόλεμου, οι Ουκρανοί έχουν καταφέρει να προκαλέσουν σοβαρά πλήγματα στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στην Ουκρανία. Μεταξύ άλλων κατάφεραν να σκοτώσουν σε ενέδρα Ρώσο διοικητή, καταστρέφοντας παράλληλα ρωσική φάλαγγα τεθωρακισμένων.

Ουκρανοί στη Μαριούπολη καταστρέφουν ρωσικό τανκ - Εικόνες από drone

Σε ένα άλλο βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα η βρετανική εφημερίδα «The Sun» φαίνεται η στιγμή που Ουκρανοί στρατιώτες διαλύουν με αντιαρματικά όπλα ρωσικό τανκ, το οποίο έχει γραμμένο πάνω του το σύμβολο «Ζ».

Η επίθεση έγινε στη Μαριούπολη από στρατιώτες που ανήκουν στο λεγόμενο «τάγμα του Αζόφ», το οποίο πολεμά τους Ρώσους σε διάφορες περιοχές στην Ανατολική Ουκρανία, όπως επίσης και στο νότιο τμήμα της χώρας.

Την ώρα που οι Ουκρανοί στρατιώτες χτυπούν με αντιαρματικά το ρωσικό τανκ, φαίνονται Ρώσοι στρατιώτες να βγαίνουν μέσα από το άρμα και να παρασύρονται από το ωστικό κύμα της ισχυρής έκρηξης.

Russian forces jump out of 'Z' tank before it's destroyed by Ukraine forces in Mariupol

Υπενθυμίζεται ότι στη Μαριούπολη οι Ρώσοι βομβάρδισαν θέατρο όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ουκρανική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ