Κοσμος

Ρωσία: Καβγάς για ένα πακέτο ζάχαρη σε σούπερ μάρκετ (βίντεο)

Οι κυρώσεις από τη Δύση γίνονται ολοένα και πιο αισθητές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
super-market-zaxari.jpg

Σε σούπερ μάρκετ στη Ρωσία καταναλωτές τσακώνονται για λίγη ζάχαρη. Άδεια τα ράφια. Οι Ρώσοι φοβούνται τις δυτικές κυρώσεις μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, δοκιμάζουν τις αντοχές της ρωσικής οικονομίας. Οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά γίνονται όλο και μεγαλύτερες -γεγονός που αποτυπώνεται και στα άδεια ράφια των σούπερ μάρκετ.

Στην πόλη Οριόλ, 368 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά από τη Μόσχα, καταναλωτές τσακώνονται για ένα πακέτο ζάχαρη.

Δημοσίευμα στη βρετανική «Daily Mail», αναφέρει ότι υπάρχουν προβλήματα και στη διάθεση άλλων βασικών ειδών διατροφής, όπως τα ζυμαρικά και το ρύζι. Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα περιορίζει τις εξαγωγές σε ζάχαρη και σιτηρά μεταξύ άλλων. Ειδικότερα, ο Μιχαήλ Μισούστιν, πρωθυπουργός στη Ρωσία, υπέγραψε τη Δευτέρα (14.03) διάταγμα για την απαγόρευση των εξαγωγών λευκής και ακατέργαστης ζάχαρης μέχρι τις 31 Αυγούστου και των εξαγωγών σιταριού, σίκαλης, κριθαριού και καλαμποκιού μέχρι τις 30 Ιουνίου στις γειτονικές χώρες της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης.

Οι καταναλωτές στη Ρωσία είναι ιδιαίτερα «θορυβημένοι», καθώς φοβούνται ότι οι σκληρές οικονομικές κυρώσεις από ΗΠΑ, ΕΕ, Βρετανία και Καναδά μεταξύ άλλων θα προκαλέσουν σοβαρή οικονομική κρίση για πρώτη φορά μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Russian shoppers battle for sugar in Oryol supermarket

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ