Κοσμος

Ουκρανία: Ρώσοι πυροβολούν εν ψυχρώ άμαχο που είχε τα χέρια ψηλά

Οι Ρώσοι πέταξαν το πτώμα του σε χαντάκι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εν ψυχρώ εκτέλεση Ουκρανού αμάχου
Εν ψυχρώ εκτέλεση Ουκρανού αμάχου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο απεικονίζει άμαχο με σηκωμένα ψηλά τα χέρια να εκτελείται εν ψυχρώ από Ρώσους στρατιώτες.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός Ουκρανού αμάχου που παρά το γεγονός ότι είχε σηκωμένα τα χέρια του, δέχθηκε τα πυρά των Ρώσων στρατιωτών.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε από το γερμανικό κανάλι ZDF και φαίνεται πως έλαβε χώρα στις 7 Μαρτίου 2022. Τα πλάνα είναι τραβηγμένα από drone που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο.

Ο άνδρας οδηγάει το αμάξι του στον αυτοκινητόδρομο Ε40 και προσπαθεί να πλησιάσει στην ουκρανική πρωτεύουσα. Σύντομα, στην πορεία του διαπιστώνει πως ο δρόμος έχει «κοπεί» από Ρώσους στρατιώτες και επιχειρεί αναστροφή.

Το drone κατέγραψε τη θέση ενός ρωσικού τεθωρακισμένου μερικά μέτρα μακριά από ένα βενζινάδικο. Το τανκ φέρει τα αναγνωριστικά των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Στα πλάνα διακρίνεται ένα μπλε αμάξι, που φαίνεται να έχει υποστεί ζημιές από σφαίρες, και στα δέντρα κάποιοι στρατιώτες να κρατούν όπλα.

Ο άνδρας που δέχεται τους πυροβολισμούς είναι ο οδηγός του ασημί αυτοκινήτου που φαίνεται να σταματά στη μέση του δρόμου. Ο ίδιος κατέβηκε από το αυτοκίνητο και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου και λίγο μετά αφότου σήκωσε τα χέρια του στον αέρα, δέχθηκε πυροβολισμούς που τον σκότωσαν ακαριαία. Ρώσοι στρατιώτες έσπευσαν στο σημείο και ξεχωρίζουν από τα λευκά διακριτικά που φορούν.

Το κανάλι ZDF εξηγεί πως για να επαληθεύσει τη γνησιότητα του βίντεο εντόπισε και επικοινώνησε με τον χειριστή του drone, ο οποίος είναι ένας έμπορος ηλεκτρικών ειδών, γνωστός ως «Ζανόζα». Ο «Ζανόζα» κατατάχθηκε ως εθελοντής όταν έγινε η εισβολή και εκείνη την ημέρα είχε ως αποστολή να καταγράψει με το drone του, ένα Mavic III, τις θέσεις των Ρώσων στον αυτοκινητόδρομο E40.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, από το αυτοκίνητο του θύματος βγήκαν ένα παιδί και μία γυναίκα που οδηγήθηκαν σε κοντινό δάσος ενώ το πτώμα του άνδρα το πέταξαν οι Ρώσοι στρατιώτες σε ένα χαντάκι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ