Κοσμος

Κίεβο: Καρέ καρέ η δραματική διάσωση στην πολυκατοικία (βίντεο)

Πυροσβέστες απομακρύνουν τραυματισμένους ανθρώπους από τα χαλάσματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβέστες στο Κίεβο απομακρύνουν τραυματίες από την πολυκατοικία
Πυροσβέστες στο Κίεβο απομακρύνουν τραυματίες από την πολυκατοικία © YouTube/The Telegraph

Βίντεο με τη διάσωση σε πολυκατοικία στο Κίεβο, όπου πυροσβέστες βγάζουν τραυματίες από το φλεγόμενο κτίριο μετά τον βομβαρδισμό από τη Ρωσία.

Δραματικές εικόνες στο Κίεβο κατέγραψε η κάμερα. Πυροσβέστες απομακρύνουν κατοίκους από την πολυκατοικία που βομβάρδισαν οι Ρώσοι στην ουκρανική πρωτεύουσα σήμερα Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022.

Το ρωσικό πυροβολικό βομβάρδισε την 9ώροφη πολυκατοικία στην περιοχή Ομπολονόσκι, η οποία αποτελεί προάστιο του Κιέβου.

Δύο άτομα ανασύρθηκαν νεκρά, με τους τραυματίες να φθάνουν τους επτά. Στο βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», υπάρχουν πυροσβέστες που απομακρύνουν τραυματισμένους πολίτες από την πολυκατοικία. Σε μια από τις περιπτώσεις κατεβάζουν με φορείο μια τραυματισμένη γυναίκα, χρησιμοποιώντας κλιμακοφόρο όχημα.

Ο ρωσικός βομβαρδισμός προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο κτίριο. Εκδηλώθηκε, επίσης, πυρκαγιά. Εκτός από το Κίεβο οι Ρώσοι βομβάρδισαν τις γειτονικές πόλεις Ιρπίν, Μπούκα και Χοστόμελ, όπου εδρεύει και το -στρατηγικής σημασίας- αεροδρόμιο. Ουκρανοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι η Ρωσία σφίγγει ολοένα και περισσότερο τον κλοιό γύρω από το Κίεβο τα τελευταία 24ωρα.

Kyiv shelling: Injured elderly rescued from destroyed homes

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν στο Κίεβο και το εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών Antonov

Όπως έγινε γνωστό από τις ουκρανικές αρχές, η Ρωσία βομβάρδισε, εκτός από την πολυκατοικία στο Κίεβο, και το εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών Antonov.

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την πολυκατοικία που επλήγη στο βόρειο τμήμα του Κιέβου, σύμφωνα με τον δήμο της ουκρανικής πρωτεύουσας. Το εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών Antonov βρίσκεται στη συνοικία Σβιατοχίν, στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας.

Ukrainian capital Kyiv hit by devastating Russian airstrikes

Υπενθυμίζεται ότι ο ρωσικός στρατός είχε καταστρέψει το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου. Το An-225 ονομαζόταν «Mriya» και είχε αρχικά κατασκευαστεί στο πλαίσιο των σοβιετικών αεροναυτικών προγραμμάτων, κυρίως για τη μεταφορά του διαστημικού λεωφορείου Μπουράν. Είχε πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση του το 1988. Το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου είχε έρθει και στην Αθήνα. Είχε μήκος 84 μέτρα και μπορούσε να μεταφέρει φορτίο περίπου 250 τόνων, ταξιδεύοντας με ταχύτητα που έφτανε τα 850 χλμ/ώρα.

Το «Mriya» («όνειρο» στα ουκρανικά) είχε κατασκευαστεί από την εταιρεία Antonov. Καταστράφηκε σε ρωσικό βομβαρδισμό στο αεροδρόμιο Χοστόμελ, κοντά στο Κίεβο. Το συγκεκριμένο αεροπλάνο είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διανομή μασκών για τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο, την περίοδο της πανδημίας covid-19. Παράλληλα, εξυπηρετούσε τακτικά το ΝΑΤΟ και πετρελαϊκές εταιρείες για τη μεταφορά μεγάλων όγκων φορτίου.

The Ukrainian Giant Antonov An-225 Mriya Destroyed!

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ