Κοσμος

Ρωσικό εμπορικό πλοιο δέχθηκε ουκρανικά πυρά στην Αζοφική

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ria Novosti: Ρωσικό εμπορικό πλοιο δέχθηκε ουκρανικά πυρά στην Αζοφική Θάλασσα
Сормовский 3064 © Gazeta.ru

Πόλεμος Ουκρανίας: Ένα ρωσικό εμπορικό πλοίο φέρεται να δέχθηκε ουκρανικά πυρά στην Αζοφική Θάλασσα.

Το ρωσικό εμπορικό πλοίο «Sormovsky 3064» δέχθηκε ουκρανικά πυρά στην Αζοφική Θάλασσα, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Το πλοίο δέχθηκε πυροβολισμούς ενώ βρισκόταν 12 χιλιόμετρα βόρεια του χωριού Σαμπελσκόγιε του Κρασνοντάρ. Ένα από τα βλήματα έπληξε καμπίνα με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά, ωστόσο το πλήρωμα κατάφερε να την σβήσει. Το πλοίο έχει εγκαταλείψει την περιοχή.

Σύμφωνα με το Ria Novosti, το πλοίο είχε ξεκινήσει από ελληνικό λιμάνι και είχε κατεύθυνση το ρωσικό λιμάνι Ταγκανρόγκ. 

Η Θάλασσα του Αζόφ (Αζοφική Θάλασσα) είναι το βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας που ενώνεται μέσω του πορθμού του Κερτς. Η Αζοφική Θάλασσα έχει αξιόλογη ναυτιλιακή κίνηση επιβατών και εμπορευμάτων. Λόγω όμως του μικρού βάθους της σε μερικά σημεία, δεν είναι δυνατή η χρησιμοποίηση της σε μεγάλη κλίμακα από μεγάλα ποντοπόρα σκάφη. Για να διευκολύνεται η κίνηση των πλοίων τον χειμώνα χρησιμοποιούνται παγοθραυστικά.

Η Ρωσία αναφέρει καταστροφή δεκάδων ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων

Ο ρωσικός στρατός ισχυρίζεται οτι κατέστρεψε σήμερα 79 στρατιωτικέα εγκαταστάσεις -ανάμεσά τους και τέσσερα κέντρα διοίκησης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε οτι έγιναν επίσης επιθέσεις σε έξι αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων και καταρρίφθηκαν ένα ουκρανικό επιθετικό ελικόπτερο Mi-24 και τρία drones. Δεν είναι  δυνατή πάντως η επαλήθευση αυτών των πληροφοριών από ανεξάρτητες πηγές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, συνολικά 3.593 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις έχουν καταστραφεί από την έναρξη του πολέμου.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι επιτίθεται μόνο σε στρατιωτικούς στόχους, κάτι που αμφισβητούν τα Ηνωμένα Έθνη, που αναφέρουν ότι έχουν πληροφορίες για παράνομη χρήση πυρομαχικών διασποράς από τα ρωσικά στρατεύματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ