Κοσμος

Ο Ρώσος δημοσιογράφος που πολεμάει στο πλευρό των Ουκρανών

«Θέλω να σκοτώσω τον Πούτιν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sergei L. Loiko
Ο Sergei L. Loiko κατά τον πόλεμος της Κριμαίας © LA Times/ΕPA

Ο Sergey Loiko, γνωστός δημοσιογράφος, συγγραφέας και φωτογράφος πήγε στην Ουκρανία για να την «προστατεύσει από την πατρίδα του, από τον Πούτιν».

Ο γνωστός Ρώσος δημοσιογράφος, συγγραφέας και φωτογράφος Sergey Loiko ήρθε στην Ουκρανία για να την υπερασπιστεί από την πατρίδα του και τον Πούτιν. Ο Loiko έχει καλύψει πολέμους, κρίσεις και την καθημερινή ζωή στη Ρωσία και τα πρώην σοβιετικά κράτη για τους Los Angeles Times από το 1991. Ανέφερε από το βόρειο Αφγανιστάν το 2001 και από το Ιράκ το 2003. Το βιβλίο του, «Σοκ και Δέος, Πόλεμος στο Ιράκ», που εκδόθηκε στα ρωσικά το 2004, ήταν best-seller στη Ρωσία. 

Η ανακοίνωσή του δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Facebook.

«Με λένε Sergey Loiko! Είμαι 69 ετών. Είμαι Ρώσος, αλλά έχω δουλέψει σχεδόν όλη μου τη ζωή ως ανταποκριτής σε μεγάλα αμερικανικά περιοδικά. Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής μου καριέρας, έχω δει πολλές ένοπλες συγκρούσεις και πολλούς πολέμους, αλλά ποτέ δεν συμμετείχα στο πλευρό κανενός, ποτέ δεν σήκωσα τα όπλα γιατί αυτό θα ήταν αντιεπαγγελματικό. Τώρα βλέπετε το τουφέκι Καλάσνικοφ στα χέρια μου. Και δεν είμαι πια δημοσιογράφος, αλλά ελεύθερος άνθρωπος. Ήρθα εδώ στην Ουκρανία , στα περίχωρα του Κιέβου, για να υπερασπιστώ την Ουκρανία από την πατρίδα μου, από τον Πούτιν -τον ​​σημερινό Χίτλερ», είπε. 

Εξήγησε ότι είχε γίνει στρατιώτης γιατί θεωρούσε ότι αυτός ο πόλεμος ήταν η μάχη μεταξύ του καλού και του κακού, η μάχη μεταξύ του σκότους και του φωτός. «Για πρώτη φορά στη ζωή μου, επέλεξα να λάβω θέση έμπρακτα. Και απευθύνω έκκληση σε εσάς – άτομα με εμπειρία μάχης, με εμπειρία στη στρατιωτική εκπαίδευση, είτε στις Ηνωμένες Πολιτείες είτε αλλού στον κόσμο. κατανοήστε ότι οι κυβερνήσεις των χωρών σας δεν μπορούν να εμπλακούν στον αγώνα, καθώς ανησυχούν ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνική σύγκρουση με τη Μόσχα. Αλλά εσείς προσωπικά, εάν θέλετε να βοηθήσετε την Ουκρανία να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία και την ελευθερία της, επικοινωνήστε με τις πρεσβείες της Ουκρανίας στην Και όπου κι αν ζείτε, ελάτε εδώ και ενταχθείτε στις Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας, όπως έκανα εγώ», προέτρεψε ο συγγραφέας.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.