Κοσμος

Twitter: Κατέβασε post της ρωσικής πρεσβείας για άμαχη «ηθοποιό»

Είχε τραυματιστεί στο βομβαρδισμένο μαιευτήριο στη Μαριούπολη

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Twitter «κατέβασε» ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στη Βρετανία που ισχυριζόταν πως τραυματισμένη άμαχη ήταν ηθοποιός με μέικ-απ.

Το Twitter προχώρησε στο κατέβασμα της ανάρτησης ρώσικης πρεσβείας πως μία τραυματισμένη άμαχη είναι ηθοποιός με μέικ απ.

Ειδικότερα, πρόκειται για μία από τις γυναίκες αμάχους που κατάφεραν να διαφύγουν από το μαιευτήριο που βομβάρδισαν οι ρωσικές δυνάμεις στη Μαριούπολη.

Από χθες που κυκλοφόρησαν, λοιπόν, φωτογραφίες εγκύων να φέρουν τραύματα στο σώμα τους, η ρωσική πλευρά έχει προχωρήσει σε συνεχείς προπαγανδιστικές τοποθετήσεις.

Μία εξ αυτών αφορά μία από τις έγκυες, η οποία σύμφωνα με την ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο, είναι ένα μοντέλο με μέικ απ.

Απαντώντας σε σχόλιο χρήστη που έγραψε «Μα αυτή η γυναίκα είναι έγκυος!», η ρωσική πρεσβεία απάντησε: «Πράγματι είναι. Και φοράει πολύ ρεαλιστικό μέικ απ. Συνεχίζει να γράφει στο beauty μπλογκ της. Επιπλέον, δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στο μαιευτήριο καθώς αυτό το έχουν καταλάβει οι νεοναζί του τάγματος Αζόφ που είχαν πει σε όλο το προσωπικό να φύγει». Εντόπισε, μάλιστα, το προφίλ της γυναίκας, ισχυριζόμενη ότι πρόκειται για την beauty blogger, Marianna Podgurskaya, που έχει προσληφθεί για να φωτογραφηθεί σε ψεύτικα χαλάσματα από τον «διάσημο προπαγανδιστή φωτογράφο Evgeniy Maloletka».

Οι αντιδράσεις ήταν μεγάλες και το Twitter αποφάσισε να διαγράψει το περιεχόμενο της ανάρτησης της πρεσβείας των Ρώσων.

Δημοσιογράφος του BBC, μάλιστα, απάντησε στη ρωσική πρεσβεία που  ισχυρίστηκε πως το νοσοκομείο δεν λειτουργούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, βρίσκοντας μια ανάρτηση στη σελίδα του νοσοκομείου στο Facebook, μία εβδομάδα πριν, που δείχνει ότι το νοσοκομείο είχε ανάγκη από καύσιμα για να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Ακόμα, ο δημοσιογράφος εντόπισε και το προφίλ της μέλλουσας μητέρας από την Ουκρανία στο Instagram, που βρέθηκε στο κέντρο των ρωσικών βομβαρδισμών στη Μαριούπολη, τονίζοντας ότι «πράγματι είναι έγκυος».