Κοσμος

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξώφυλλο στο Νew Yorker

«Την κρίσιμη ώρα για την Ευρώπη ανέλαβε τον ρόλο του Τσόρτσιλ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ζελένσκι πρωτοσέλιδο στο Νew Yorker
© Νew Yorker

Αφιερωμένο στις εξελίξεις στην Ουκρανία και τον πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι το εξώφυλλο της τελευταίας έκδοσης του περιοδικού New Yorker.

Στο εξώφυλλου του περιοδικού ο Ζελένσκι εικονίζεται να στέκεται στραμμένος προς τη Δύση με φόντο ένα σκηνικό εκρήξεων. Είναι ντυμένος στρατιωτικά και κρατάει ψηλά τη σημαία της Ουκρανίας.

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος Ντέιβιντ Ρέμνικ «Ο Ζελένσκι έχει απευθύνεται στον λαό του μέσω της σαφήνειας της γλώσσας. Ο Τσόρτσιλ, στο δοκίμιό του «The Scaffolding of Rhetoric», έγραψε: «Από όλα τα ταλέντα που δίνονται στους ανθρώπους, κανένα δεν είναι τόσο πολύτιμο όσο το χάρισμα της ρητορικής. Αυτός που το απολαμβάνει έχει μια δύναμη πιο ανθεκτική από αυτή ενός μεγάλου βασιλιά». Ο Τσόρτσιλ χρησιμοποίησε τον ασύρματο, για να συσπειρώσει τους Βρετανούς και συμμάχους τους. Ο Ζελένσκι χρησιμοποιεί ένα smartphone και την πιο απλή ρητορική για να επιβεβαιώσει την παρουσία του στην πρώτη γραμμή. «Ya tut», είπε στους Ουκρανούς συμπολίτες του καθώς στεκόταν στο δρόμο στο Κίεβο. Είμαι εδώ. Από το καταφύγιό του στην πρωτεύουσα, περιέγραψε στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μια ρωσική πυραυλική επίθεση και απώλειες αμάχων με τέτοια ένταση που ακόμη και ο αγγλόφωνος διερμηνέας δεν μπορούσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.