Κοσμος

Ουκρανία-«Νόστος 5»: 34 Έλληνες πέρασαν τα σύνορα με τη Μολδαβία

Το tweet του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια για την ολοκλήρωση της επιχείρησης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση «Νόστος 5» για την απομάκρυνση 34 Ελλήνων από την Οδησσό - Πέρασαν τα σύνορα με τη Μολδαβία.

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επιχείρηση «Νόστος 5» για την απομάκρυνση 34 ατόμων από την Οδησσό της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και ναυτικοί ελληνόκτητου πλοίου. 

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας.

«Τα 34 άτομα, συνοδευόμενα από τον γενικό πρόξενο στην Οδησσό Δ. Δόχτση και στελέχη του γενικού προξενείου της Ελλάδας, πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας, όπου τους ανέμενε κλιμάκιο από την ελληνική πρεσβεία στο Βουκουρέστι», έγραψε ο Νίκος Δένδιας.

Διαμάχη Ουκρανίας - Ρωσίας για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους με ανακοινώσεις 

Η Ουκρανία κατήγγειλε σήμερα (7/3) ότι η ρωσική πρόταση για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους είναι «εντελώς ανήθικη», αφού η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει στους αμάχους να φεύγουν με την προϋπόθεση να καταφεύγουν στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία

Εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επεσήμανε ότι οι Ουκρανοί πολίτες θα πρέπει να μπορούν να καταφεύγουν σε ουκρανικό έδαφος, ενώ κατηγόρησε τη Μόσχα ότι εμπόδισε προηγούμενες απόπειρες εκκένωσης των ουκρανικών πόλεων. «Είναι μια εντελώς ανήθικη ιστορία. Τα δεινά των ανθρώπων χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθεί η επιθυμητή τηλεοπτική εικόνα», κατήγγειλε ο εκπρόσωπος σε γραπτό μήνυμά του.

Λίγη ώρα αργότερα, η Μόσχα κατηγόρησε την Ουκρανία ότι δεν συμμορφώνεται με τις συμφωνίες για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων, προκειμένου να διευκολυνθεί η φυγή των αμάχων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η Ρωσία ανακοίνωσε νέους «ανθρωπιστικούς διαδρόμους» νωρίτερα σήμερα, προκειμένου να μεταφερθούν στη Ρωσία, αλλά και στη σύμμαχό της Λευκορωσία, οι Ουκρανοί που έχουν εγκλωβιστεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ