- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Γερμανία απαντά στη Ρωσία στο Twitter για την επιχείρηση «αποναζιστικοποίησης» στην Ουκρανία: «Είμαστε εξπέρ στον ναζισμό και εσείς δεν πολεμάτε Ναζί».
Η γερμανική πρεσβεία στη Νότια Αφρική απάντησε σε ανάρτηση που έκανε η ρωσική πρεσβεία στην ίδια χώρα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να μη σταματά να επαναλαμβάνει ότι στόχος του είναι η «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας, η ρωσική πρεσβεία στη Νότια Αφρική ανέφερε στο Twitter: «Πολεμάμε τον Ναζισμό στην Ουκρανία». Η απάντηση από τη γερμανική πρεσβεία στην αφρικανική χώρα ήταν άμεση: «Ντροπή σε όσους σας πιστεύουν, είμαστε εξπέρ στον Ναζισμό κ εσείς δεν πολεμάτε Ναζί».
Dear subscribers, we have received a great number of letters of solidarity from South Africans, both individuals and organizations. We appreciate your support and glad you decided to stand with us today, when Russia, like 80 years ago, is fighting Nazism in Ukraine! 🇷🇺🇿🇦 pic.twitter.com/vj0N6ClhSJ
— Russia in RSA 🇷🇺 (@EmbassyofRussia) March 5, 2022
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Γερμανία θα υποδεχθεί πρόσφυγες ανεξαρτήτως εθνικότητας
Εν τω μεταξύ η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, η Νάνσι Φέζερ, διαβεβαίωσε ότι η χώρα της θα υποδεχθεί πρόσφυγες από την Ουκρανία ανεξαρτήτως της εθνικότητάς τους.
«Θέλουμε να σώσουμε ζωές. Αυτό δεν εξαρτάται από το διαβατήριο» τόνισε η Φέζερ, δηλώσεις της οποίας δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η γερμανική ταμπλόιντ Bild am Sonntag.
«Η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων που εγκατέλειψαν την Ουκρανία είναι Ουκρανοί. Πολίτες άλλων χωρών, που είχαν άδεια μόνιμης παραμονής στην Ουκρανία, συνεχίζουν να έχουν αυτό το καθεστώς για εμάς» εξήγησε η πολιτικός του SPD. Και διαβεβαίωσε: «Οι άνθρωποι αυτοί«δεν θα χρειαστεί να υποβληθούν σε περίπλοκες διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου».
Για τη Νάνσι Φέζερ η τρέχουσα συνεργασία των χωρών μελών της ΕΕ για να προσφερθεί βοήθεια στους πρόσφυγες που έφυγαν για να σωθούν από τη σύρραξη στην Ουκρανία, είναι «ιστορική».
Υπενθυμίζεται ότι προχωρώντας σε ομόφωνη απόφαση άνευ προηγουμένου, οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υιοθέτησαν έκτακτα μέτρα και ανακοίνωσαν πως θα προσφερθεί άμεσα προστασία στους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Καταρχήν η προστασία των ανθρώπων αυτών θα έχει διάρκεια ενός έτους και μπορεί να παραταθεί για άλλα δύο, ανάλογα με τις εξελίξεις.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δύο από τα παιδιά μου χάθηκαν. Ένας από τους τρεις γιους μου είναι ζωντανός» - 8 νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.