- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ζελένσκι: Η Ρωσία ισοπέδωσε το αεροδρόμιο στη Βιννίτσια (βίντεο)
Καρέ καρέ ο ρωσικός βομβαρδισμός
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόεδρος στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία κατέστρεψε το αεροδρόμιο στη Βιννίτσια. Εικόνες καταστροφής και βίντεο με τον βομβαρδισμό.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με νέο του μήνυμα στα social media ενημέρωσε ότι το αεροδρόμιο στη Βιννίτσια έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Τουλάχιστον 8 πύραυλοι χτύπησαν το αεροδρόμιο σε αυτήν την πόλη που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας.
«Εναντίον της ειρηνικής Βιννίτσια που ποτέ δεν απείλησε τη Ρωσία με κανέναν τρόπο. Μια επίθεση με ρουκέτα, σκληρή και κυνική. Το αεροδρόμιο έχει καταστραφεί εντελώς» τόνισε.
Και πρόσθεσε ο Ζελένσκι: «Συνεχίζουν να καταστρέφουν τις υποδομές μας, τη ζωή που έχουμε φτιάξει, τους γονείς, τους παππούδες μας, πολλές γενιές Ουκρανών». Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε εκ νέου το αίτημα προς τη Δύση για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, προκειμένου να σταματήσει η Ρωσία τους βομβαρδισμούς.
«Δημιουργήστε μια ανθρωπιστική ζώνη χωρίς ρουκέτες και χωρίς βόμβες από αέρος. Είμαστε άνθρωποι και είναι ανθρωπιστικό σας καθήκον να μας προστατεύσετε, να προστατεύσετε τους αμάχους και μπορείτε να το κάνετε. Αν δεν το κάνετε, αν τουλάχιστον δεν μας δώσετε αεροπλάνα για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, το μόνο συμπέρασμα παραμένει -θέλετε κι εσείς να μας σκοτώσουν πολύ αργά. Αυτή είναι επίσης ευθύνη των πολιτικών του κόσμου, των δυτικών ηγετών, από σήμερα και για πάντα» ξεκαθάρισε ο Ζελένσκι.
Breaking! pic.twitter.com/VCL5mpOVMi
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 6, 2022
Πόλεμος στην Ουκρανία: Καρέ καρέ ο βομβαρδισμός στο αεροδρόμιο Βιννίτσια
Στα social media έχουν αναρτηθεί βίντεο και φωτογραφίες από τη ρωσική επίθεση στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο στην Ουκρανία.
Οι ρωσικοί πύραυλοι προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές, με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να προχωρούν σε κατάσβεση των πυρκαγιών μετά τις ισχυρές εκρήξεις.
This video was filmed here: (49.2364068, 28.5889830)
— Benjamin Pittet (@COUPSURE) March 6, 2022
The explosion hit this part of the airport which looks like a fuel storage area: (49.2352240, 28.6108600)pic.twitter.com/EwmcjvFAQS https://t.co/cvFFMlHFl4
«Οι διασώστες εργάζονται. Μακάρι να μην υπάρχουν θύματα» ανέφερε ο τοπικός αξιωματούχος Serhiy Morhunov, δημοσιεύοντας και φωτογραφίες από τις καταστροφές στο αεροδρόμιο στην πόλη Βιννίτσια.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τις συνθήκες
Κεντρικός πυλώνας είναι το Sovereign Grant
To παλάτι παίρνει αποστάσεις από τις κόρες του Άντριου
Σύμφωνα με νέο βιβλίο που ασχολείται με την εκλογή του περασμένου χρόνου
Ο πόλεμος έχει ως διακηρυγμένο στόχο την αλλαγή καθεστώτος. Ωστόσο, ως μέθοδος, δημιουργεί (άλλο ένα) επικίνδυνο προηγούμενο προσφυγής στη βία χωρίς νόμιμη αιτία
Το πλοίο επλήγη σε απόσταση περίπου 44,4 ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά του Μουσκάτ
Η αμερικανοϊσραηλινή επίθεση έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, με ορατό τον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε έναν επώδυνο εμφύλιο πόλεμο με αβέβαια κατάληξη
Η διακοπή των εμπορικών ροών μέσω των Στενών του Ορμούζ θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες
«Η βοήθεια που περιμένατε έφτασε» λέει απευθυνόμενος στους Ιρανούς
Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας
Πόσο βαθιά θα επηρεάσει την επόμενη φάση της ιρανικής εξουσίας
Τι αποκαλύπτεται στα έγγραφα που δημοσιοποίησε τον Ιανουάριο το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης
Οι πρώτες πληροφορίες - Η ανακοίνωση του Ισραήλ
Το στοιχείο που αιφνιδίασε την ιρανική πλευρά
Πώς φτάσαμε έως την επίθεση στο Ιράν;
Οι Φρουροί της Επανάστασης υποσχέθηκαν την πιο άγρια επίθεση στην ιστορία
«Μετά τον θάνατο του Χαμενεΐ η Ισλαμική Δημοκρατία θα βρεθεί "στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας"» δηλώνει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.