Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυξάνονται οι νεκροί άμαχοι

Η ανακοίνωση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βομβαρδισμός στο Χάρκοβο
Βομβαρδισμός στο Χάρκοβο © EPA/SERGEY KOZLOV

Οι νεκροί άμαχοι στην Ουκρανία έφθασαν τους 354. Πρόκειται μόνο για τους επιβεβαιωμένους θανάτους, την ώρα που η ρωσική εισβολή συνεχίζεται.

Τουλάχιστον 364 άμαχοι έχουν επιβεβαιωθεί ότι σκοτώθηκαν στην Ουκρανία από την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στις 24 Φεβρουαρίου και άλλοι 759 τραυματίστηκαν, αν και οι πραγματικοί αριθμοί είναι πιθανότατα «σημαντικά υψηλότεροι», δήλωσε σήμερα Κυριακή (06.03) σε νεότερη της ενημέρωση μια αποστολή παρακολούθησης του ΟΗΕ.

Στον επικαιροποιημένο απολογισμό που αφορά ατα θύματα έως τις 5 Μαρτίου, προστέθηκαν επιπλέον 13 θανάτοι και 52 τραυματισμοί, σχετικά με τα θύματα που ανέφεραν το Σάββατο, οι παρατηρητές του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR).

Η βρετανική εφημερίδα «Telegraph» δημοσίευσε βίντεο που δείχνει ρωσικό βομβαρδισμό στην πόλη Irpin (περιφέρεια Κιέβου):

Moment Russian strikes hit civilian escape route in Irpin, Ukraine

Η επικεφαλής της Κομισιόν ζητά έρευνα για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα ότι απαιτείται μια έρευνα για το αν η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

«Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει μια ουσιαστική και σαφής έρευνα για αυτό το ζήτημα», είπε η φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξή της στο CNN.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ