- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επίθεση Ζαπορίζια: Ουκρανούς σαμποτέρ καταγγέλλει η Ρωσία
«Πρόκειται για αποκρουστική προβοκάτσια»
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία αποδίδει την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια σε Ουκρανούς σαμποτέρ.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επέρριψε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση στην περιοχή του ουκρανικού πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια σε Ουκρανούς σαμποτέρ, αποκαλώντας την «αποκρουστική προβοκάτσια», ωστόσο ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έκανε λόγο για «ανεύθυνους» βομβαρδισμούς των ρωσικών δυνάμεων που έπληξαν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία και απηύθυνε έκκληση να τεθεί τέλος στον πόλεμο.
Η Ουκρανία ανακοίνωσε πως ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες ένα παρακείμενο πενταώροφο κτίριο εκπαίδευσης, ένα συμβάν που οδήγησε στην καταδίκη της Μόσχας από τη διεθνή κοινότητα μια εβδομάδα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε πως το εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά και πως η περιοχή είχε τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο από τις 28 Φεβρουαρίου.
«Ωστόσο χθες βράδυ στην περιοχή δίπλα στο εργοστάσιο, έγινε μία προσπάθεια από το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου να κάνει μια αποκρουστική προβοκάτσια», φέρεται να δήλωσε ο εκπρόσωπος Ίγκορ Κονασένκοφ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είπε πως μια περιπολία της ρωσικής εθνοφρουράς δέχθηκε επίθεση από ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ στην περιοχή δίπλα στο εργοστάσιο.
Στόλτενμπεργκ για Ζαπορίζια: «Απερίσκεπτοι ρωσικοί βομβαρδισμοί»
Πάντως, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έκανε λόγο για «απερίσκεπτους» βομβαρδισμούς των ρωσικών δυνάμεων που έπληξαν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια και απηύθυνε έκκληση να τεθεί τέλος στον πόλεμο.
«Η επίθεση εναντίον ενός πυρηνικού σταθμού καταδεικνύει την απερισκεψία αυτού του πολέμου και την ανάγκη να τεθεί τέλος σε αυτόν», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, σε μια σύντομη παρέμβαση πλάι στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, πριν από μια έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας.
Καταδικάζει την επίθεση στη Ζαπορίζια ο Μάριο Ντράγκι
Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι καταδίκασε την επίθεση της Ρωσίας κοντά στον ουκρανικό πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια, την οποία χαρακτήρισε «επίθεση εναντίον της ασφάλειας όλων».
«Ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι καταδικάζει την ειδεχθή επίθεση της Ρωσίας στη μονάδα πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια -- μια επίθεση εναντίον της ασφάλειας όλων», ανέφερε το γραφείο του σε δήλωση που εξέδωσε.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνεχίσει να αντιδρά ενωμένη και με τη μεγαλύτερη δυνατή αποφασιστικότητα, μαζί με τους συμμάχους, προκειμένου να υποστηρίξει την Ουκρανία και να προστατεύσει τους Ευρωπαίους πολίτες», αναφέρει η ανακοίνωση του Ιταλού πρωθυπουργού.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε το εξώφυλλο του περιοδικού
«Ξεκίνησαν τον πόλεμο πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από την πρωτοβουλία Board of Peace»
Οι πύραυλοι Blue Sparrow και η τεχνολογία που δυσκολεύει την αναχαίτισή τους
Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι ο πόλεμος στο Ιράν εισέρχεται σε νέα φάση
Οι ΗΠΑ βύθισαν πλοίο με drone, μπαράζ χτυπημάτων του Ιράν σε χώρες του Κόλπου
«Η σοβαρότητα των οικονομικών συνεπειών θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια τους»
Οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η επιστροφή του τραμπισμού πιέζουν την Ευρώπη να ορίσει τη δική της στρατηγική και αξιακή κατεύθυνση.
«Δεν έχω την παραμικρή ανησυχία για αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μακρόν για την κρίση στη Μέση Ανατολή
«Το πρόβλημά μας είναι οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Προειδοποιήσεις για αυξημένη απειλή επιθέσεων, κυβερνοεπιθέσεων και ριζοσπαστικοποίησης
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν σκοτώθηκε το προηγούμενο Σάββατο μετά από βομβαρδισμό
Η κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο – Στα τέλη Σεπτεμβρίου πιθανό το δημοψήφισμα για τις συνομιλίες με ΕΕ
Το υψηλό κόστος των Patriot οδηγεί ΗΠΑ και χώρες του Κόλπου σε ουκρανικά anti-drones χαμηλού κόστους
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου προαναγγέλλει «και άλλες εκπλήξεις» για την Τεχεράνη
Ο Τραμπ επιτίθεται στον Χέρτζογκ και ζητά άμεση χάρη στον Νετανιάχου - Το Ισραήλ επικαλείται το κράτος δικαίου
Στη θέση της ο γερουσιαστής Μαρκγουέιν Μάλιν από την Οκλαχόμα
Απομακρύνθηκε βίαια από φρουρούς ενώ φώναζε συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης σε ακρόαση της Γερουσίας
Η κρατική τηλεόραση δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση
«Να μπει τέλος στις επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.