Κοσμος

Ουκρανία: Εικόνες από τα καταφύγια στο μετρό του Κιέβου

Δείτε μέσα από τον φακό του φωτορεπόρτερ του AFP, Άρη Μεσσήνη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εικόνες από τα καταφύγια στο μετρό του Κιέβου.

Συγκλονιστικές εικόνες με τους πολίτες του Κιέβου που έχουν καταφύγει στους σταθμούς του μετρό της πρωτεύουσας για να προστατευτούν από την εισβολή του ρώσικου στρατού στην Ουκρανία δημοσιεύει ο φωτορεπόρτερ του AFP, Άρης Μεσσήνης.

Ο φωτορεπόρτερ του AFP ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια σειρά από εικόνες από τους σταθμούς του μετρό στο Κίεβο, δείχνοντας μία άλλη εικόνα της εμπόλεμης Ουκρανίας.

Από την πρώτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι σταθμοί του μετρό στο Κίεβο λειτουργούν ως καταφύγια και σύμφωνα με πληροφορίες, το μετρό του Κιέβου έχει γίνει πλέον το «σπίτι» για 15.000 Ουκρανούς. 

Πόλεμος στην Ουκρανία: 249 άμαχοι σκοτώθηκαν την πρώτη εβδομάδα

Την ίδια ώρα, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 ότι έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο 249 αμάχων και τον τραυματισμό άλλων 553 κατά την πρώτη εβδομάδα των συγκρούσεων, μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Ο προηγούμενος απολογισμός, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, έκανε λόγο για 227 νεκρούς και 525 τραυματίες.

Οι περισσότερες απώλειες αμάχων που καταγράφηκαν από τις 4 π.μ. της 24ης Φεβρουαρίου 2022 μέχρι τις 00.00 της 2ας Μαρτίου 2022 προκλήθηκαν από τη χρήση οπλικών συστημάτων που προκαλούν εκρήξεις (όπως βλήματα του πυροβολικού), πυραυλικά και αεροπορικά πλήγματα, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Οργανισμού.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπό συνεχή πυρά οι μεγάλες πόλεις (Live)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις