- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: Έκρηξη κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα
Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκρηξη κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου - Έγινε αισθητή σε μεγάλη απόσταση.
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε, το βράδυ της Τετάρτης, κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου, καθώς συνεχίζεται η ρωσική εισβολή. Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες από το Κίεβο, η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και έγινε αισθητή σε μεγάλη απόσταση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.
Σε ανακοίνωσή της η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ουκρανίας (Ukrzaliznytsya) ανέφερε ότι η ισχυρή έκρηξη οφείλεται σε ρωσικό αεροπορικό πλήγμα, ενώ πλήθος κόσμου - ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα - έσπευσαν να απομακρυνθούν από το σημείο.
❗️Ударом ракеты в районе ЖД Вокзала разорвало крупную теплотрассу. Часть #Киева, может остаться без отопления.#Киев #Kyiv #Kyev #KievUkraine #russiaterroriststate #RussiaUkraineWar #Russia #RussiaUkraine #RussiaUkraineConflict #RussiaUkraine #Россиястранаагрессор pic.twitter.com/UVEsLWvjsc
— Україна Новини | War in Ukraine | News Today (@ukrainenewstop) March 2, 2022
⚡The blast occurred near the Ibis Hotel near the Central Railway Station in #Kyiv. There is no information about the injured or wounded at the moment - Ukrzaliznytsia spokesman Serhiy Shchur.#Ukraine pic.twitter.com/JdHKWSksnc
— Ukraine Update 🇺🇦 (@Ukrain_War) March 2, 2022
A massive explosion was heard at Kyiv Railway Station, Interfax #Ukraine reports#RussianUkrainianWar #UkraineRussiaWar #RussiaUkraineConflict #Kyiv #UN #Putin #NATO #Kiev pic.twitter.com/tNRJIJKs22
— Ukraine Update 🇺🇦 (@Ukrain_War) March 2, 2022
Another siren sound in past 10 minutes, a huge explosion was heard not far from the #Kyiv center.#Ukraine pic.twitter.com/przmMB1GFx
— Jeyhun Aliyev (@JeyhunAliyev6) March 2, 2022
Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 2.000 πολίτες έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα
Επτά ημέρες πολέμου στην Ουκρανία και περισσότεροι από 2.000 Ουκρανοί πολίτες έχουν σκοτωθεί, όπως ανακοίνωσε η Κρατική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών της Ουκρανίας.
Όπως μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, επικαλούμενο την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών, η οποία αναρτήθηκε στο Facebook, στους 2.000 πολίτες δεν περιλαμβάνονται οι υπηρετούντες στις δυνάμεις άμυνας.
«Ήδη για περισσότερες από 160 ώρες η Ουκρανία και σύσσωμος ο ουκρανικός λαός αντιστέκονται στην δόλια και κυνική επίθεση της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, ενώ κάθε ώρα που περνάει είναι ζωές που χάνονται, των παιδιών μας, των γυναικών και των δυνάμεων άμυνας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Παράλληλα επισημαίνεται ότι στο διάστημα των επτά ημερών του πολέμου, «η Ρωσία κατέστρεψε εκατοντάδες μεταφορικά μέσα, υποδομές, κατοικίες, νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς και ήδη έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 2.000 Ουκρανοί πολίτες χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι υπηρετούντες στις δυνάμεις άμυνας».
«Σήμερα οι βασικές προσπάθειες των διασωστών στοχεύουν στην διάσωση ανθρώπων. Καταφέραμε να κρατήσουμε στην ζωή περισσότερους από 150 πολίτες, να εξαλείψουμε περισσότερες από 400 πυρκαγιές που προκλήθηκαν από τα εχθρικά πυρά και να απομακρύνουμε περισσότερους από 500 ανθρώπους από τα σημεία αυτά. Οι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν 416 εκρηκτικούς μηχανισμούς», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Εκτάκτων Καταστάσεων της Ουκρανίας.
Επίσης αναφέρεται ότι κατά την τέλεση των καθηκόντων τους, σκοτώθηκαν 10 διασώστες και 13 τραυματίσθηκαν.
Διαβάστε επίσης: Πόλεμος Ουκρανία: Αύριο οι συνομιλίες- Μαίνονται οι μάχες (Live)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.