Κοσμος

Ρωσία - Ουκρανία: Δεν θα γίνει ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων

Τι ανακοινώθηκε - Οι όροι που θέτει ο Λαβρόφ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Την Πέμπτη οι συνομιλίες Μόσχας – Κιέβου
Πόλεμος στην Ουκρανία: Την Πέμπτη οι συνομιλίες Μόσχας – Κιέβου © EPA/BELTA HANDOUT

Ρωσία και Ουκρανία δεν κάνουν δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων σήμερα. Συνεχίζεται ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος. Αύριο, Πέμπτη 3 Μαρτίου, οι νέες συνομιλίες.

Ουκρανία και Ρωσία αποφάσισαν ο δεύτερος γύρος με τις διαπραγματεύσεις για τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο να μην πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη (02.03). Όπως έγινε γνωστό, ελήφθη η απόφαση ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων να γίνει αύριο Πέμπτη (03.03) το πρωί.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει χώρος για διπλωματική λύση που θα οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός.

Οι μάχες και οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Οι διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν. Η ρωσική αντιπροσωπεία είχε ήδη φθάσει στο Belovezhskaya Pushcha. Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, δήλωσε ότι η ουκρανική αποστολή βρισκόταν καθ' οδόν από το Κίεβο.

Στον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία θα εξεταστεί μεταξύ άλλων η κατάπαυση του πυρός.

Πόλεμος Ρωσία Ουκρανία: Οι όροι που θέτει ο Λαβρόφ για τις διαπραγματεύσεις

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα παραμένει προσηλωμένη στην αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρχει ένας συγκεκριμένος κατάλογος όπλων που δεν θα μπορούν ποτέ να αναπτυχθούν στο ουκρανικό έδαφος.

«Πρέπει να εντοπιστούν συγκεκριμένοι τύποι όπλων κρούσης που δεν θα αναπτυχθούν ποτέ στην Ουκρανία και δεν θα δημιουργηθούν» ανέφερε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο Al Jazeera, το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της οποίας δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Μόσχα αναγνωρίζει τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως ηγέτη της Ουκρανίας και χαιρέτισε ως «θετικό βήμα» το γεγονός ότι ο Ουκρανός πρόεδρος θέλει να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας. «Οι διαπραγματευτές μας είναι έτοιμοι για τον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων για αυτές τις εγγυήσεις με εκπροσώπους της Ουκρανίας» τόνισε.

Σε συνέντευξή του την Τρίτη (01.03) ο Ζελένσκι ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία, προτού πραγματοποιηθούν περαιτέρω συνομιλίες. Ζήτησε μεταξύ άλλων εγγυήσεις ασφαλείας, αλλά από το ΝΑΤΟ και όχι από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ