Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πυρετός» για τις νέες διαπραγματεύσεις

Όλα τα πιθανά σενάρια - Τι λένε ρωσικά ΜΜΕ για την ημερομηνία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνομιλίες Μόσχας – Κιέβου
Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνομιλίες Μόσχας – Κιέβου © EPA/SERGEI KHOLODILIN / BelTA / HANDOUT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ετοιμάζονται οι νέες διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα επαναρχίσουν, πιθανότατα, το βράδυ στις 2 Μαρτίου, δήλωσε διπλωματική πηγή στο ρωσικό RIA Novosti.

«Οι διαπραγματεύσεις δεν ακυρώθηκαν, αλλά αναβλήθηκε η ώρα έναρξής τους. Μπορούν να πραγματοποιηθούν το βράδυ σήμερα ή αργότερα», είπε συγκεκριμένη η πηγή.

Από την άλλη πλευρά, «κοντά στα τέλη της εβδομάδας» πιθανώς θα διεξαχθεί ο επόμενος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ανέφερε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

«Ένα ρεαλιστικότερο σενάριο είναι μια ημερομηνία πιο κοντά στην Παρασκευή, εάν η ουκρανική πλευρά απαντήσει καταφατικά σήμερα ή αύριο», είπε η πηγή. Το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε ότι δεν είναι πολύ πιθανό να γίνουν σήμερα οι συνομιλίες.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας ανέφερε ότι το Μινσκ «είναι έτοιμο να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κανονιστεί μια συνάντηση οποιαδήποτε στιγμή. Απομένουν λίγες τελικές λεπτομέρειες. Η λευκορωσική πλευρά είναι έτοιμη για όποια πρόοδο των γεγονότων. Το βασικότερο τώρα είναι να καταλήξουν οι αντιπροσωπείες σε συμφωνία».

Ουκρανία: Θέλουμε «ουσιαστική ατζέντα» για νέες συνομιλίες

Η διεξαγωγή περισσότερων συνομιλιών με τη Ρωσία τελεί υπό συζήτηση, δήλωσε σήμερα ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, στο Reuters, σημειώνοντας ότι χρειάζεται μια «ουσιαστική ατζέντα».

Ερωτηθείς σχετικά με την ημερομηνία ενός δεύτερου γύρου συνομιλιών ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στην γειτονική της χώρα την περασμένη εβδομάδα, ο Ποντόλιακ δήλωσε:

«Τελεί υπό συζήτηση προς το παρόν. Χρειάζεται μια ουσιαστική ατζέντα».

Πόλεμος Ουκρανία - Ρωσία: Έβδομη ημέρα της εισβολής - Live

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ