Κοσμος

Ο Πούτιν απαγορεύει εξαγωγή συναλλάγματος άνω των 10.000 δολαρίων

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από αύριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρούβλι
Ρούβλι © Pixabay

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν απαγορεύει τις εξαγωγές συναλλάγματος άνω των 10.000 δολαρίων.

Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε διάταγμα που απαγορεύει τις εξαγωγές συναλλάγματος που υπερβαίνουν τα 10.000 δολάρια, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, Τετάρτη 2 Μαρτίου.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Nord Stream 2: Κήρυξε πτώχευση η διαχειρίστρια εταιρεία

Την ίδια ώρα, η διαχειρίστρια εταιρεία του γερμανορωσικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, η οποία εδρεύει στο ελβετικό καντόνι Ζουγκ, κήρυξε πτώχευση και απέλυσε τους 106 εργαζομένους της, ανακοίνωσε απόψε η Σίλβια Τάλμαν-Γκουτ, η αρμόδια για τις οικονομικές υποθέσεις του καντονιού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση.

«Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι η εταιρεία αυτή δεν μπορούσε να συνεχίσει», είπε η Τάλμαν-Γκουτ. «Αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση και οι υπάλληλοί της έλαβαν την επιστολή απόλυσής τους», εξήγησε στο κανάλι SRF.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την περασμένη εβδομάδα κυρώσεις κατά της Nord Stream 2 AG, μετά την αναγνώριση των δύο αποσχισθεισών δημοκρατιών του Ντονμπάς από την Ρωσία, προοίμιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ακολούθησε κύμα δυτικών οικονομικών κυρώσεων, ενώ ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, είχε παγώσει την πιστοποίηση του αγωγού. 

Το Κρεμλίνο είχε ζητήσει από τον Σεπτέμβριο την έναρξη λειτουργίας του Nord Stream 2 το συντομότερο δυνατόν για να ξεκινήσει την τροφοδοσία του με αέριο. Η χωρητικότητά του ανέρχεται σε 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως και η πλήρωσή του ξεκίνησε τον Οκτώβριο. Ο αγωγός των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων σχεδιάστηκε για να διπλασιάσει την ποσότητα φυσικού αερίου που ρέει από τη Ρωσία στη Γερμανία και ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους. 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κλιμακώνουν τις επιθέσεις οι Ρώσοι - Live

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ