Ο Πούτιν απαγορεύει εξαγωγή συναλλάγματος άνω των 10.000 δολαρίων
Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από αύριο
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν απαγορεύει τις εξαγωγές συναλλάγματος άνω των 10.000 δολαρίων.
Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε διάταγμα που απαγορεύει τις εξαγωγές συναλλάγματος που υπερβαίνουν τα 10.000 δολάρια, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, Τετάρτη 2 Μαρτίου.
Πόλεμος στην Ουκρανία - Nord Stream 2: Κήρυξε πτώχευση η διαχειρίστρια εταιρεία
Την ίδια ώρα, η διαχειρίστρια εταιρεία του γερμανορωσικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, η οποία εδρεύει στο ελβετικό καντόνι Ζουγκ, κήρυξε πτώχευση και απέλυσε τους 106 εργαζομένους της, ανακοίνωσε απόψε η Σίλβια Τάλμαν-Γκουτ, η αρμόδια για τις οικονομικές υποθέσεις του καντονιού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση.
«Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι η εταιρεία αυτή δεν μπορούσε να συνεχίσει», είπε η Τάλμαν-Γκουτ. «Αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση και οι υπάλληλοί της έλαβαν την επιστολή απόλυσής τους», εξήγησε στο κανάλι SRF.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την περασμένη εβδομάδα κυρώσεις κατά της Nord Stream 2 AG, μετά την αναγνώριση των δύο αποσχισθεισών δημοκρατιών του Ντονμπάς από την Ρωσία, προοίμιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ακολούθησε κύμα δυτικών οικονομικών κυρώσεων, ενώ ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, είχε παγώσει την πιστοποίηση του αγωγού.
Το Κρεμλίνο είχε ζητήσει από τον Σεπτέμβριο την έναρξη λειτουργίας του Nord Stream 2 το συντομότερο δυνατόν για να ξεκινήσει την τροφοδοσία του με αέριο. Η χωρητικότητά του ανέρχεται σε 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως και η πλήρωσή του ξεκίνησε τον Οκτώβριο. Ο αγωγός των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων σχεδιάστηκε για να διπλασιάσει την ποσότητα φυσικού αερίου που ρέει από τη Ρωσία στη Γερμανία και ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κλιμακώνουν τις επιθέσεις οι Ρώσοι - Live
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το στενό βρίσκεται μεταξύ του Ομάν και του Ιράν
Δυτικές χώρες εκφράζουν διαχρονικά ανησυχίες για το ενδεχόμενο ναρκοθέτησης
Μετά τα πλήγματα από ΗΠΑ - Ισραήλ στο Ιράν
Η χρονική συγκυρία των επιθέσεων προκάλεσε έντονη ανησυχία
Μετά την κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Οι Φρουροί της Επανάστασης προβάλουν ως η πιθανότερη λύση
Με φόντο την κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή
Η αξία ενός κιβωτίου μπορεί να φτάνει τις 40 έως 50 λίρες
Oι NYT εξασφάλισαν φωτογραφία από δορυφόρο της Airbus
Η τελική πρόταση ήταν περίπου 63% υψηλότερη από την αρχική
Λίγες ώρες μετά τα συντονισμένα χτυπήματα Ηνωμένων Πολιτειών και Ισραήλ
Απαγορεύτηκαν οι δημόσιες συγκεντρώσεις
Από τον σκιώδη πόλεμο στα ανοιχτά πλήγματα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Δεν έχουν ανακοινωθεί ζημιές, τραυματισμοί ή θύματα
Σε περιοχές κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, οι εκρήξεις ήταν διαδοχικές και ισχυρές
Μετά τα πλήγματα των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην Τεχεράνη
Η ανταλλαγή πληγμάτων εντείνει τις ανησυχίες για γενικευμένη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.