- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία - Διαπραγματεύσεις: «Δεν θα δεχθούμε τελεσίγραφα»
Τι δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών
Πόλεμος στην Ουκρανία - Διαπραγματεύσεις: «Η Ουκρανία δεν θα δεχθεί τελεσίγραφα».
Η Ουκρανία αναλύει τα αποτελέσματα των χθεσινών συνομιλιών με την Ρωσία και διαμορφώνει την θέση της για τον επόμενο γύρο των συνομιλιών, ωστόσο δεν προτίθεται να δεχθεί οποιαδήποτε τελεσίγραφα του Κρεμλίνου, δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια on-line ενημέρωσης ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.
«Αυτή τη στιγμή, αναλύουμε τα όσα συνέβησαν χθες, τα ζητήματα που έθεσαν. Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί πλήρως με όλες τις παραμικρές λεπτομέρειες για τις συνομιλίες που είχαμε χθες. Θα προσδιορίσουμε την στάση μας και τότε, θα ετοιμαστούμε, σε περίπτωση που είναι αναγκαίο, για την νέα συνάντηση», δήλωσε ο Κουλέμπα.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, η ουκρανική πλευρά θεωρεί ότι μια τέτοια συνάντηση πρέπει να γίνει, επειδή η Ουκρανία πιστεύει στη διπλωματία και είναι έτοιμη για τη διπλωματική επίλυση της στρατιωτικής διένεξης.
Ωστόσο ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας υπογράμμισε ότι δεν θα δεχθεί κανένα τελεσίγραφο. «Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πάμε στις συνομιλίες, αν η Ρωσική Ομοσπονδία σχεδιάζει να ανακοινώσει σ’ αυτές τα δικά της τελεσίγραφα. Οι συνομιλίες είναι συνομιλίες, και εμείς θα συζητήσουμε και θα αναζητήσουμε λύσεις. Αλλά δεν θα εκπληρώσουμε τα ρωσικά τελεσίγραφα και τα καπρίτσια» υπογράμμισε ο Κουλέμπα.
Όπως είχε ανακοινωθεί, στις 28 Φεβρουαρίου η ουκρανική αντιπροσωπεία είχε συναντηθεί με την ρωσική αντιπροσωπεία στα σύνορα Ουκρανίας – Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Πριπιάτ. Κύριο ζήτημα των συνομιλιών ήταν η άμεση κατάπαυση του πυρός και η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφος της Ουκρανίας.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σχολιάζοντας τις συνομιλίες μεταξύ της ουκρανικής και ρωσικής αντιπροσωπείας, είχε δηλώσει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο αποτέλεσμα το οποίο θα θέλαμε να έχουμε.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Αύριο ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο TASS, σε νέο, δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία θα προσέλθουν αύριο Τετάρτη (2/3) οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Ένα άλλο ουκρανικό ΜΜΕ, το Glavkom, που επικαλείται πηγές από την ουκρανική αντιπροσωπεία, αποκάλυψε τους όρους που προτάθηκαν από τις πλευρές κατά την πρώτη συνάντηση.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Ουκρανία αλλαγές σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, αλλά και δημοψήφισμα για αυτές. Επιπλέον, η ρωσική πλευρά ζήτησε από την Ουκρανία να αναγνωρίσει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ στα διοικητικά σύνορα των αντίστοιχων περιοχών και να αποσύρει το αίτημά της να επιστραφεί η Κριμαία στην Ουκρανία.
Η Ουκρανία, σύμφωνα με την Glavkom, ζήτησε κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφός της.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κλιμακώνουν τις επιθέσεις οι Ρώσοι - Live
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Το ακροδεξιό κόμμα βλέπει τη νίκη ως πρώτο βήμα προς την επικράτηση στις ομοσπονδιακές εκλογές
Η προγραμματίστρια πίσω από ένα από τα σημαντικότερα πειράματα του 20ού αιώνα
Ο Μερτς χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «τη χειρότερη ήττα του CDU εδώ και δεκαετίες»
Διάγνωση με σπάνια πάθηση του αίματος - Συνεχίζει τη δουλειά παρά την εξάντληση
Επίθεση σε επιβάτες και πλήρωμα σε πτήση της American Airlines - Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
Παρέμβαση Φόλκερ Τουρκ στη Γενεύη - Ανησυχία για τις μαζικές απελάσεις της ICE
Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.