Κοσμος

Ενισχυμένος ο Μακρόν από την ουκρανική κρίση - Δημοσκόπηση

Αυξάνει τα ποσοστά του εν όψει των γαλλικών εκλογών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμανουέλ Μακρόν
Εμανουέλ Μακρόν © EPA/JOHANNA GERON

Ο Εμανουέλ Μακρόν ενισχύεται προεκλογικά από την ουκρανική κρίση. Δημοσκόπηση δείχνει αύξηση των ποσοστών του πριν από τις γαλλικές εκλογές.

Ο Εμανουέλ Μακρόν βγαίνει κερδισμένος από την ουκρανική κρίση, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για τις γαλλικές εκλογές. Ο Γάλλος πρόεδρος δεν σταματά τις διπλωματικές επαφές, προκειμένου να υπάρξει ειρηνική επίλυση στην Ουκρανία και να σταματήσει η ρωσική εισβολή.

Οι γαλλικές εκλογές είναι προγραμματισμένες τον Απρίλιο και ο Εμανουέλ Μακρόν δεν σταματά να ενισχύει τα ποσοστά του. Ειδικότερα, συγκεντρώνει το 28% στην πρόθεση ψήφου και θεωρείται φαβορί για να παραμείνει στο Μέγαρο των Ηλυσίων για μία ακόμη 5ετία. Ακολουθούν:

  • Μαριν Λεπέν με 16% και
  • Ερίκ Ζεμούρ με 14%.

Η υποψήφια των Ρεπουμπλικανών Βαλερί Πεκρές συνεχίζει να απομακρύνεται από τον δεύτερο γύρο, πέφτοντας στο 13%. Στην αριστερά, ο Ζαν Λιούκ Μελανσόν συγκεντρώνει 10,5% ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι κάτω από το 5%.

Εμανουέλ Μακρόν: Το τηλεφώνημα σε Πούτιν για την Ουκρανία και τη ρωσική εισβολή

Τη Δευτέρα (28.02) ο Εμανουέλ Μακρόν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Μακρόν επανέλαβε το αίτημα της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει η ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας και υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός. 

Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τον Πούτιν:

  • Nα πάψουν όλες οι επιθέσεις εναντίον αμάχων και κατοικημένων περιοχών
  • Να εγγυηθεί τη διαφύλαξη όλων των αστικών υποδομών.

Παράλληλα, ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από τον Πούτιν να γίνει σεβαστό το Διεθνές Δίκαιο σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των άμαχων πληθυσμών και την παροχή βοήθειας, σύμφωνα με το γαλλικό ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ