Κοσμος

Ο Στίβεν Κινγκ στηρίζει την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή

Το μήνυμα αλληλεγγύης στην Ουκρανία

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Στίβεν Κινγκ στηρίζει την Ουκρανία - Η ανάρτησή του και η φωτογραφία με μπλούζα στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Ο Στίβεν Κινγκ, ένας από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς συγγραφείς, με μία του ανάρτηση στο Twitter στηρίζει την Ουκρανία, που δέχεται για έκτη ημέρα τα πυρά των ρωσικών δυνάμεων

Ο Στίβεν Κινγκ επέλεξε να μην μιλήσει με λόγια, αλλά να δημοσιεύσει μία από τις σπάνιες φωτογραφίες του, στέλνοντας το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης στην Ουκρανία. Ο συγγραφέας ποζάρει μπροστά από την ασφυκτικά γεμάτη βιβλιοθήκη του, φορώντας μία μαύρη μπλούζα που γράφει: «Στέκομαι στο πλευρό της Ουκρανίας» και έχει μία γροθιά στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας: το μπλε και το κίτρινο. 

«Δεν συνηθίζω να ποστάρω φωτογραφίες του εαυτού μου, αλλά σήμερα κάνω μία εξαίρεση», έγραψε ο Στίβεν Κινγκ, αφήνοντας τη φωτογραφία να πει όλα όσα ήθελε να μοιραστεί με τους θαυμαστές του και τους ακολούθους του στο Twitter. 

Οι ακόλουθοί του έσπευσαν να μοιραστούν στο διαδίκτυο τη φωτογραφία που ανάρτησε, αλλά και να δηλώσουν τη δική τους υποστήριξη στην Ουκρανία. 

Στίβεν Κινγκ: Οι δημόσιες παρεμβάσεις του

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στίβεν Κινγκ παρεμβαίνει δημόσια για ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών. Γνωστός για τις φιλελεύθερες θέσεις του ο κορυφαίος συγγραφέας λογοτεχνίας θρίλερ και φανταστικού είχε πάρει θέση πριν από λίγους μήνες για το ζήτημα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, μετά από περιστατικό στην Ινδιανάπολη. 

Λίγο μετά το τέλος των Αμερικανικών εκλογών, ο Στίβεν Κινγκ είχε αναφερθεί και στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, γράφοντας στο Twitter απλά λίγες λέξεις: «Αμερική προς Τραμπ: Απολύεσαι». Ο Στίβεν Κινγκ ήταν γνωστός επικριτής του Αμερικανού προέδρου, τον οποίο και κατηγορούσε σχεδόν καθημερινά για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την πανδημία του κορωνοϊού. Ο Στίβεν Κινγκ είχε σχολιάσει τον Μάιο του 2020 την είδηση ότι ο αριθμός των νεκρών προσεγγίζει τους 90.000.  

Στίβεν Κινγκ: Ποιος είναι ο συγγραφέας λογοτεχνίας θρίλερ και φανταστικού

Ο Στίβεν Κινγκ γεννήθηκε το 1947 στο Πόρτλαντ της Πολιτείας του Μέιν. Σπούδασε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Μέιν. Δίδασκε αγγλικά στο λύκειο, όταν έγινε δεκτό προς έκδοση το πρώτο μυθιστόρημά του, «Κάρι». Από τότε έχει γράψει περισσότερα από σαράντα μυθιστορήματα, που έγιναν όλα μπεστ σέλερ, και περισσότερα από διακόσια διηγήματα.

Σήμερα θεωρείται ως ο κορυφαίος συγγραφέας τρόμου και φαντασίας στον κόσμο, αλλά και ως ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας. Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις για το έργο του, ανάμεσα στις οποίες το Διεθνές Βραβείο Φαντασίας, τα ειδικά βραβεία Bram Stoker, O. Henry, Nebula, κ.ά., το Βραβείο Ποιητών και Συγγραφέων 1997, και το βραβείο για το σύνολο του έργου του από την Ένωση Συγγραφέων Τρόμου. Το 2003 το Εθνικό Ίδρυμα Βιβλίου των ΗΠΑ του απένειμε το Μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα. Μυθιστορήματα και νουβέλες του έχουν γίνει ταινίες για τον κινηματογράφο: «Ομίχλη», «Λάμψη», «Κριστίν»,«Μίζερι», «Καρδιές στην Ατλαντίδα», «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» και «Πράσινο μίλι».

Ο Στίβεν Κινγκ ζει με τη σύζυγό του Τάμπιθα, επίσης συγγραφέα, στο Μπάνγκορ του Μέιν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ