Κοσμος

ΟΗΕ για Ουκρανία: Επείγουσα Σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης

Τη Δευτέρα (27.02)

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επείγουσα Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για τη ρωσική εισβολή αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας. Η ψηφοφορία.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε σήμερα, Κυριακή (27.02) κατόπιν αιτήματος κρατών της Δύσης, απόφαση με την οποία συγκαλείται για αύριο, Δευτέρα, «έκτακτη κατεπείγουσα σύνοδος» της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για να εκφραστούν τα 193 μέλη της σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η απόφαση, την οποία είχαν εισηγηθεί οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αλβανία, υιοθετήθηκε από 11 χώρες. Η Ρωσία την καταψήφισε και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κίνα και η Ινδία απείχαν της ψηφοφορίας. Δεν ήταν δυνατή η άσκηση βέτο για τη σύγκληση αυτή, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό του ΟΗΕ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις σε τεντωμένο σκοινί στη Λευκορωσία ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία.

Σημειώνεται ότι μετά από σχετικό αίτημα του Γάλλου προέδρου αποφασίστηκε η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αύριο Δευτέρα (28.02).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις