Κοσμος

Πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας: Έκτακτη σύγκληση του ΟΗΕ τη Δευτέρα

Μετά από σχετικό αίτημα του Εμανουέλ Μακρόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ © EPA/JASON SZENES

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη Δευτέρα.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ώστε να συζητηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, την ώρα που οι αντιμαχόμενες πλευρές συμφώνησαν στην έναρξη διαπραγματεύσεων.

Η συνεδρίαση θα γίνει τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, στις 22:00 (ώρα Ελλάδας), ενώ θα συμμετάσχουν αξιωματούχοι του τμήματος ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ και της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας πραγματοποιείται, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 300.000 πρόσφυγες

Πάνω από 300.000 Ουκρανοί έχουν διαφύγει σε γειτονικές χώρες της ΕΕ για να γλιτώσουν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 300.000 πρόσφυγες
Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 300.000 πρόσφυγες © EPA/Darek Delmanowicz

Προσερχόμενη στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα στις Βρυξέλλες για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, την υποδοχή προσφύγων και τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, η Ίλβα Γιόχανσον είπε ότι θα δοθεί στήριξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς οργανισμούς προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ που δέχονται πρόσφυγες. «Ήδη οι χώρες αυτές κάνουν πάρα πολλά», είπε, «αλλά θα πρέπει να προετοιμαστούμε για πολύ μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων που θα φτάσει εκεί τις επόμενες ημέρες».

Η Γιόχανσον είπε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να ενεργοποιηθεί το καθεστώς «προσωρινής προστασίας», για τους Ουκρανούς πρόσφυγες, για να έχουν την κατάλληλη προστασία, αλλά και τη δυνατότητα μετακίνησης στην Ε.Ε. «Αυτό είναι κάτι που θα συζητηθεί σήμερα και θα ακούσω προσεκτικά τα διάφορα κράτη-μέλη, ειδικά τα άμεσα ενδιαφερόμενα», είπε η Επίτροπος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ