- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας: Έκτακτη σύγκληση του ΟΗΕ τη Δευτέρα
Μετά από σχετικό αίτημα του Εμανουέλ Μακρόν
Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη Δευτέρα.
Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ώστε να συζητηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, την ώρα που οι αντιμαχόμενες πλευρές συμφώνησαν στην έναρξη διαπραγματεύσεων.
Η συνεδρίαση θα γίνει τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, στις 22:00 (ώρα Ελλάδας), ενώ θα συμμετάσχουν αξιωματούχοι του τμήματος ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ και της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας πραγματοποιείται, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 300.000 πρόσφυγες
Πάνω από 300.000 Ουκρανοί έχουν διαφύγει σε γειτονικές χώρες της ΕΕ για να γλιτώσουν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον.
Προσερχόμενη στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα στις Βρυξέλλες για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, την υποδοχή προσφύγων και τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, η Ίλβα Γιόχανσον είπε ότι θα δοθεί στήριξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς οργανισμούς προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ που δέχονται πρόσφυγες. «Ήδη οι χώρες αυτές κάνουν πάρα πολλά», είπε, «αλλά θα πρέπει να προετοιμαστούμε για πολύ μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων που θα φτάσει εκεί τις επόμενες ημέρες».
Η Γιόχανσον είπε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να ενεργοποιηθεί το καθεστώς «προσωρινής προστασίας», για τους Ουκρανούς πρόσφυγες, για να έχουν την κατάλληλη προστασία, αλλά και τη δυνατότητα μετακίνησης στην Ε.Ε. «Αυτό είναι κάτι που θα συζητηθεί σήμερα και θα ακούσω προσεκτικά τα διάφορα κράτη-μέλη, ειδικά τα άμεσα ενδιαφερόμενα», είπε η Επίτροπος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η Τουρκία θα εντείνει τις επαφές σε όλα τα επίπεδα για άμεση κατάπαυση πυρός» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος
Έρευνα αποκαλύπτει θεαματική στροφή του παγκόσμιου οικονομικού εγκλήματος - Η Ρωσία στο επίκεντρο
Οι διπλωματικές συνομιλίες στη Γενεύη κατέρρευσαν σε 48 ώρες σε κλίμα έντασης, οδηγώντας στην έναρξη των βομβαρδισμών
Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τα αντίποινα όσο διαρκούν οι επιθέσεις εναντίον του
Τιμήθηκε με πολυάριθμα παράσημα για τη δράση του
Μόνο το 2009 συμμετείχε σε περίπου 550 επίσημες εκδηλώσεις
Αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να τους χτυπήσουμε
Διχασμένοι οι νομικοί για τις επιχειρήσεις - Τι προβλέπει ο Χάρτης του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο
Ο λόγος που δεν εντοπίστηκαν για να αναχαιτιστούν
Αύξηση πυρηνικών κεφαλών ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος από τη βάση του Λονγκ
Ο αριθμός των καταφυγίων καλύπτει περίπου το 45% του συνολικού πληθυσμού
«Η επίθεση του Ιράν στη βάση μας στην Κύπρο δεν είναι αντίποινα για τη στάση μας»
Το Ριάντ αναδεικνύεται σε βασικό κόμβο διαφυγής
«Έχουμε τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο και τον χρησιμοποιούμε»
Φιλοτέχνησε το έργο το 1633 σε νεαρή ηλικία
Πώς η εξέλιξη της κρίσης στη Μέση Ανατολή μπορεί να καθορίσει τη δεύτερη θητεία Τραμπ στον Λευκό Οίκο
Καθώς ο πόλεμος εισέρχεται ήδη στην τρίτη ημέρα
Εκρήξεις σε Λίβανο και Ιράν, με εμπλοκή ΗΠΑ, Ισραήλ και Χεζμπολάχ
«Η ιρανική πολιτική αποτελεί απειλή για όλους», τόνισε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας
Ακυρώθηκε ο αγώνας με τη Μονακό λόγω βομβαρδισμών - Ασφαλείς στο ξενοδοχείο τους οι έφηβοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.