Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μαριούπολη σε κατάσταση πολιορκίας

Νέοι βομβαρδισμοί - Αντιστέκονται οι Ουκρανοί

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στη Μαριούπολη οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται και η Ρωσία συνεχίζει να σφυροκοπά την πόλη.

Η Μαριούπολη δέχεται νέους βομβαρδισμούς από τη Ρωσία, καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η νύχτα στη Μαριούπολη αναμένεται δύσκολη. Οι σειρήνες ήχησαν ξανά στην παραθάλασσια πόλη - κλειδί. Ο δήμαρχος προειδοποίησε για νέους βομβαρδισμούς μέσα στη νύχτα.

Σήμερα Κυριακή (27.02), λίγο πριν από τις 20.00, σημειώθηκαν δύο ισχυρές εκρήξεις, στο ανατολικό τμήμα, κοντά στα εργοστάσια, τα οποία φαίνεται πως αποτελούν στόχο των ρωσικών δυνάμεων και των αυτονομιστών.

Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν από κάθε σημείο τη Μαριούπολη, με τους Ουκρανούς να αντιστέκονται σθεναρά.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκτακτη σύγκληση του ΟΗΕ τη Δευτέρα

Εν τω μεταξύ, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ώστε να συζητηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, την ώρα που οι αντιμαχόμενες πλευρές συμφώνησαν στην έναρξη διαπραγματεύσεων.

Η συνεδρίαση θα γίνει τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, στις 22:00 (ώρα Ελλάδας), ενώ θα συμμετάσχουν αξιωματούχοι του τμήματος ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ και της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας πραγματοποιείται, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζεται η πολιορκία στο Κίεβο - Live

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις