Κοσμος

Ουκρανία: Έκτακτη συνεδρίαση ΕΕ για επιπλέον κυρώσεις στη Ρωσία

Ο Ζοζέπ Μπορέλ προτείνει πακέτο έκτακτης βοήθειας στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κίεβο - Πόλεμος στην Ουκρανία
Κίεβο - Πόλεμος στην Ουκρανία © EPA / ZURAB KURTSIKIDZE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκτακτη σύσκεψη των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκαλεί ο Ζοζέπ Μπορέλ.

O Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, συγκαλεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αύριο Κυριακή (27/2), προκειμένου να αποφασιστούν επιπλέον κυρώσεις για τη Ρωσία, τη στιγμή που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, με βομβαρδισμό χωριών κυρίως στα ανατολικά της χώρας. 

«Συγκαλώ τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αύριο στις 18:00 για να υιοθετήσουμε περαιτέρω μέτρα για την υποστήριξη της Ουκρανίας, ενάντια στην επιθετικότητα της Ρωσίας. Θα προτείνω πακέτο έκτακτης βοήθειας για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, για να τις υποστηρίξω στον ηρωικό τους αγώνα», αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Στην αυριανή (27/2) συνεδρίαση οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα πληρωμών SWIFT. Η Γερμανία είπε σήμερα «ναι» στον στοχευμένο αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα. 

«Εργαζόμαστε πυρετωδώς για να περιορίσουμε την αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT ώστε να πλήξει τα σωστά άτομα», δήλωσαν οι δύο υπουργοί, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Μέχρι σήμερα το Βερολίνο είχε εκφράσει την άρνησή του να συναινέσει στον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT, προκαλώντας κριτική τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Χωρίς διακοπή οι μάχες στο Κίεβο - Live

? LIVE: War in Ukraine | View of Maidan square in #Kyiv, #War_in_Ukraine, after #Russian_invasion

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ