Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πόσα χρήματα θα δώσει η ΕΕ σε όπλα

Τι ανακοίνωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όπλα για την Ουκρανία αγοράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση
Όπλα για την Ουκρανία αγοράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση © Pixabay

Στην Ουκρανία όπλα, αξίας 450 εκατομμυρίων ευρώ, στέλνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ανακοίνωση από τον Ζοζέπ Μπορέλ, ενώ μαίνεται ο πόλεμος με τη Ρωσία.

Την Ουκρανία στηρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον πόλεμο με τη Ρωσία, αγοράζοντας στρατιωτικό εξοπλισμό, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στα πεδία των μαχών.

Ειδικότερα, τα κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν στην αποδέσμευση 450 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια όπλων από την ΕΕ στην Ουκρανία.

Αυτό ανακοίνωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, κάνοντας λόγο για «ιστορική στιγμή», λίγο μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η ΕΕ θα χρηματοδοτήσει την αγορά και την παράδοση όπλων σε μία χώρα που δέχεται επίθεση, ανέφερε ο Ζ. Μπορέλ. Με τα 450 εκατ. ευρώ από την ΕΕ θα αγοραστούν όπλα και θα παραδοθούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για να αντισταθούν στη ρωσική εισβολή. Επιπλέον, οι «27» συμφώνησαν στην αποδέσμευση 50 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια καυσίμων στην Ουκρανία.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Οι νέες κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

Παράλληλα, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ ενέκριναν το νέο πακέτο οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο περιλαμβάνει το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, τον αποκλεισμό ρωσικών τραπεζών από το διεθνές τραπεζικό σύστημα SWIFT και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων Ρώσων ολιγαρχών στην ΕΕ.

Οι «27», ενέκριναν, επίσης, την απαγόρευση του εναέριου χώρου της ΕΕ για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες και όλα τα ρωσικά αεροπλάνα, καθώς και την απαγόρευση της μετάδοσης στην ΕΕ του «Russia Today», του «Sputnik» και των θυγατρικών τους που «παραπληροφορούν», όπως είπε ο Μπορέλ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ